Annonce:
Annonce:

Dansk ekspert: Van Gaal ødelægger United

- Louis van Gaal er ved at ødelægge klubben, og han håner tilhængerne med sine udtalelser, siger ekspert og United-fan Morten Bruun, som kræver rødt blod på manager-posten

Nu må han ud, mener Morten Bruun om Komiske Louis med efternavnet van Gaal (Foto: AP)
Nu må han ud, mener Morten Bruun om Komiske Louis med efternavnet van Gaal (Foto: AP)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Premier League
Følg Manchester United

Som ekspertkommentator skal han normalt tilstræbe en vis objektivitet og iføre sig det kølige, analytiske overblik. Men når det handler om Manchester Uniteds aktuelle situation, kommer den røde kropsvæske i kog hos Morten Bruun, som her svinger øksen over klubbens manager, Louis van Gaal.

Eller ’Komiske Louis’, som han er begyndt at kalde ham.

- Her taler jeg både som ekspert og som fan, understreger han før sin kontante eksekvering:

- Han skal væk nu. Vi er kommet dertil, hvor han forråder Uniteds DNA med sin spillestil. Han er ved at ødelægge United, og han håner os tilhængere med sine udtalelser.

Slukørede United-spillere forlader tirsdag aften banen og årets Champions League efter nederlaget til Wolfsburg (Foto: AP)
Slukørede United-spillere forlader tirsdag aften banen og årets Champions League efter nederlaget til Wolfsburg (Foto: AP)

- Han står for eksempel og siger, at ’vi er kommet længere i Capitol One Cup end sidste år’, lige som han efter kampene står og taler om United-chancer, der ikke eksisterer, lyder det med hørlig hovedrysten.

Krise efter CL-flop: United-stjerner dropper julefest

Annonce:

På fredagens pressemøde forud for aftenens udekamp i Bournemouth havde hollænderen igen taget teflon-jakken på.

’Problemet er, at folks forventninger er så høje’, sagde han og fremhævede, at United kun er tre point fra førstepladsen i Premier League. Han repeterede, at ’der er en proces i gang’, og at han nu vil gå efter at vinde Europa League. At der stadig er masser af positive ting at trække frem.

Morten Bruun er lodret uenig.

- Jeg kan ikke se nogen vej frem eller tegn på, at han er ved at bygge noget som helst op. Tværtimod. Han er ved at bryde United ned, mener eksperten fra 6’eren.

- Skal man lave en liste over de spillere, der er blevet bedre under ham, så vil der kun stå et navn: Chris Smalling.

- Alle andre løber rundt med blylodder om benene. Al kreativitet er væk – også hos nye spillere, der ellers startede godt som Martial, Memphis og Schneiderlein.

Medie: Kina lokker Rooney med 775 millioner

Annonce:

- At der er en fantast, der prøver at bilde os ind, at det mest elendige fodbold i 25 år er godt, er jo ren ’Komiske Louis’. Jeg er træt af at blive holdt for nar.

Der er altid tavshed på bænken, når kameraet kommer forbi, har Morten Bruun bemærket (Foto: AP)
Der er altid tavshed på bænken, når kameraet kommer forbi, har Morten Bruun bemærket (Foto: AP)

Han har lagt mærke til, at der sjældent er dialog mellem van Gaal og hans assistent Ryan Giggs, når tv-kameraerne panorerer forbi United-bænken.

- Der er ikke noget, der minder om en samtale, og jeg tager mig selv i at tænke, at Giggs nok sidder og tænker: Hvad foregår der her? For mig er han jo mere end nogen repræsentant for Uniteds spektakulære offensive stil.

Vildt projekt: United jagter Ronaldo, Bale og Neymar

Til gengæld kunne Giggs være en afløser for van Gaal, mener han.

- Nu har klubben prøvet en solid manager fra Premier League (David Moyes, red.) og en fra øverste, internationale hylde. Nu skal en mand med United-DNA have chancen. Formentlig en af dem fra Class of 92, siger Morten Bruun med reference til den gyldne klub-årgang, der også talte spillere som Paul Scholes, David Beckham, Nicky Butt samt brødrene Gary og Phil Neville.

Annonce:

- Tidligere har jeg været modstander af det, fordi jeg syntes, det var lidt for sentimentalt. Men nu handler det om klubbens DNA.

- Vi er ved at vænne os til, at vi nok ikke ser en stribe af mesterskaber igen, som da vi vandt 13 mesterskaber på 20 sæsoner, så jeg tror, der vil være en vis tålmodighed. Vi ønsker bare at komme til at kunne kende United igen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: