Fornem fan-hæder: Schmeichel bedst i historien

Manchester Uniteds fans har kåret Peter Schmeichel til den bedste målmand i hele klubbens FA Cup-finalehistorie

Peter Schmeichel er ikke glemt i Manchester United. Danskeren har netop fået en fornem hæder af klubbens fans forud FA Cup-finalen lørdag. (Foto: Sporting Pictures)
Peter Schmeichel er ikke glemt i Manchester United. Danskeren har netop fået en fornem hæder af klubbens fans forud FA Cup-finalen lørdag. (Foto: Sporting Pictures)

Peter Schmeichel har god grund til at juble lige nu. Også selvom det ikke er ham, der skal redde boldene for Manchester United i lørdagens FA Cup-finale mod Crystal Palace.

For Uniteds fans har netop stemt Schmeichel ind som den bedste United-målmand i klubbens FA Cup-finale-historie. Manutd.com satte for få dage siden en større afstemning i gang, hvor klubbens mere end 7,7 millioner Twitter-følgere havde mulighed for at stemme på deres favorit-finales-pillere gennem tiderne.

Fansene skulle vælge hvilke 11 spillere, de mener har leveret de individuelt bedste præstationer nogensinde for United i klubbens FA Cup-triumfer. Tanken var derfor at skabe den bedste start 11'er, hvor alt lige fra målmand til angribere skal optræde. Og her vinder Schmeichel altså kampen om målmandsposten.

Den tidligere Tottenham-stjerne David Ginola er blevet opereret, efter han faldt om på en golfbane i Frankrig. Han er dog ved fint mod. (Foto: AP/Alastair Grant) Tottenham Faldt om på banen: Tidligere PL-stjerne opereret

Hvor mange der har stemt på Schmeichel, skriver United ikke noget om på sin hjemmeside. Men de skriver til gengæld 'Tak til de flere hundrede tusinder, der har stemt'.

Herunder kan du se, hvilke andre spillere fansene har valgt ind på deres drømemhold i FA Cup-finalehistorien. Du kan også læse, hvad manutd.com har skrevet om de forskellige spillere.
 

1. Peter Schemichel

'The Great Dane holdt målet rent i FA Cup-finalerne i 1994, 1996 og 1999'.

2. Denis Irwin

'Komfotabel på begge back-positioner, han vandt vores afstemning på grund af sit arbejde i finalerne i 1994 og 1996'

3. Lee Martin

'Vil altid blive husket for sin replay-vinder i 1990, som kickstartede Sir Alex' glorværdige styre'. 

4. Roy Keane

'Midtbanemotoren var Man of the Match i 1996 og spillede for fire sejrende FA Cup-finalehold'.

5. Paul McGrath

'Den iskolde forsvarsspiller hjalp med at slå Everton i 1985, selv efter hans partner Kevin Moran var blevet udvist'.

6. Gary Pallister

'En anden elegant midterforsvarer, som løftede trofæet tre gange og viste sin store kvalitet, når det gjaldt'.

7. Cristiano Ronaldo

'Plagede Millwall i 2004, scorede det første mål med sit hovedstød og foldede sit store repertoire af driblinger ud'.

8. Paul Scholes

'Måske en overraskelse foran Bryan Robson. Han scorede en gang og lagde op til et mål mod Newcastle i 1999.

9. Eric Cantona

'Skabt til de store kampe. Han dominerede i finalerne i 1994 og 1996 og var anfører i den anden finale'.

10. Ruud Van Nistelrooy

'Selvom der var masser af konkurrence om hans plads på holdet i denne afstemning, viste hans to mål mod Millwall i 2004 afgørende'.

11. Ryan Giggs

'Var på forhånd en sikker vinder af pladsen på venstrekanten - fire gange vinder af FA Cuppen'.

Nu kunne fansene tilsyneladende ikke stemme på deres favorittræner. Men mon ikke, at Sir Alex Ferguson havde vundet den plads uden for stregerne stort. Skotten vandt fem FA Cup-titler som træner for United.

Finalen lørdag bliver den 135. i historien. United har vundet 11 ud af de 18 finaler de har været i. Det betyder, at de har én titel færre end Arsenal. Dermed kan United altså udligne London-holdet, hvis 'De Røde Djævle' vinder over Crystal Palace.

Lørdagens finale fløjtes i gang klokken 18.30.