Kåd Van Gaal om sit rekordindkøb: Han er det største talent

- At han allerede viser sit talent under dette pres, gør ham til det måske største talent i dag, siger United-bossen om sit rekordkøb

Anthony Martial har kun måttet gå målløs fra banen i en af sine foreløbig tre kampe for United, men han var tæt på mod PSV (Foto: AP)
Anthony Martial har kun måttet gå målløs fra banen i en af sine foreløbig tre kampe for United, men han var tæt på mod PSV (Foto: AP)

Selvfølgelig er han begejstret, Louis van Gaal. For hans 19-årige angriber Anthony Martial har indtaget Premier League med speed, overblik – og tre mål i sine første kampe.

Og så er Manchester Uniteds hollandske træner formentlig også lidt lettet over, at verdensrekord-købet for en teenager, 360 millioner kroner hos Monaco, allerede lukker munden på de skeptikere, der brummede lidt om en hovedløs satsning.

- Jeg må sige, at han gør det fantastisk. Tre kampe i træk og tre scoringer er ikke dårligt, underdrev en sjældent løssluppen van Gaal efter Martials to kasser i 3-2 sejren i Southhampton søndag aften.

Se alle mål fra kampen her:

- Jeg er lykkelig over, at han i de tre kampe har vist sit talent på højeste niveau og tilpasset sig det spillesystem, vi ønsker at spille. Det sidste er vigtigt, for ikke alle kan det, men han viser, at han gerne vil det, selv om det ikke er let.

Den rutinerede manager forventer dog, at der også kommer en hverdag efter festen for ungersvenden, der straks dedikerede sin succes til sin nyfødte:

- Når en spiller er 19 år, kan man ikke forvente stabilitet. Oftest får de en masse formdyk. Det venter jeg også fra ham. Men det er ikke noget stort problem for mig, for jeg forventer mig en masse.

Se også: United-teenager slår til i sejr over Southampton

Han er selvsagt mest begejstret for, at Martial allerede scorer mål.

- Det er det vigtigste for en angriber. Men han er også en offensiv opspilsstation i vores spillefilosofi, og det er lige så vigtigt. Han viser både talent og kvalitet. Han kan stadig forbedre sig, men at han allerede viser sit talent under dette pres, gør ham til det måske største talent i dag, lyder rosen.

Se også: TV: Drømme-debut af Uniteds dyre franskmand

Sidste lørdag åbnede Martial sin målkonto mod Liverpool, og han fik også spilletid mod PSV Eindhoven i Champions League.

Også holdkammeraten Morgan Schneiderlin er imponeret:

-Som I kunne se i kampen, er han meget rolig og afslappet. Han er et utroligt talent. Han ankommer til Premier League, han scorer og han ønsker at vise sit bedste.

- Han er en meget intelligent fyr, og i dag viste han både omtanke, evner og kraft. Han vil blive en stor spiller for United i fremtiden.

22 kommentarer
Vis kommentarer