Slagtet af Mourinho igen og igen: Nu sætter han ord på exit

Luke Shaw har været en af José Mourinhos helt store syndebukke de seneste sæsoner, men venstre backen smækker ikke døren efter portugiseren

Luke Shaw og José Mourinhos forhold var ikke altid i top. Foto: AP
Luke Shaw og José Mourinhos forhold var ikke altid i top. Foto: AP

José Mourinho er kendt for at have en noget særpræget mandskabsbehandling.

Spørg bare Luke Shaw, der siden portugiserens ankomst i sommeren 2016 har måttet lægge ører til lidt af hvert. Den 23-årige venstre back har ved flere lejligheder været et af Mourinhos yndlingsofre - særligt i pressen, hvis Shaws præstationer ikke levede op til Mourinhos krav.

I FA Cup-kampen mod Brighton and Hove Albion i marts i år pillede Mourinho englænderen ud i pausen, men i stedet for at holde kritikken internt gik han direkte i kødet på Luke Shaw foran pressen efter kampen.

Mourinho kritiserede både Shaws forsvarsspil og afleveringer, og kritikken rystede ifølge engelske medier flere af holdkammeraterne, der mente, at Luke Shaw ligefrem blev mobbet af manageren.

Et år tidligere havde Mourinho da også leveret en opsigtsvækkende kritik af Shaw, selvom han spillede en god kamp.

- Shaw leverede en god præstation, men det var hans krop med min hjerne. Han var lige foran mig, og jeg tog alle beslutninger for ham. Kommunikationen var mulig, fordi vi var meget tæt på hinanden.

- Jeg tænkte for ham og fortalte ham, hvornår han skulle lukke af indvendigt, hvornår han skulle åbne spillet, og hvornår han skulle presse modstanderen, forklarer Mourinho.

Artiklen fortsætter under billedet.

José Mourinho roste i januar Luke Shaw for at være en af de bedste venstre backs, men i størstedelen af de 2,5 sæsoner i Manchester United kritiserede han forsvarsspilleren. Foto: AP
José Mourinho roste i januar Luke Shaw for at være en af de bedste venstre backs, men i størstedelen af de 2,5 sæsoner i Manchester United kritiserede han forsvarsspilleren. Foto: AP
 

Og for nyligt var Shaw også en af fire spillere, der fik hug for deres personlighed.

- De mangler modenhed. Jeg har ikke selv været spiller, men jeg taler om modenhed på det personlige plan. Vi var mere mænd, mere modne, mere klar til livet. Lad os sige det på denne måde: Vi var mindre beskyttede, lød det.

Trods de mange tilfælde er der dog ingen sure miner fra Shaw efter fyringen af Mourinho i sidste uge. I hvert fald ikke officielt.

- Det er ikke særlig rart, når noget så stort (Fyringen af Mourinho, red.) sker i klubben, men jeg synes, at vi allesammen viser respekt.

- Folk glemmer måske hurtigt, hvad José gjorde for United - de tre trofæer han vandt. Han gjorde en masse. Et af trofæerne (Europa League) var et, vi aldrig havde vundet før, og han førte os til tre trofæer på en sæson.

- Så de folk bør respektere ham og huske, hvad han gjorde. Ikke kun for os som hold, men også for fansene, siger han ifølge Sky Sports.

Luke Shaw har tidligere fortalt, at man skal være tykhudet for at spille for Mourinho, og de to havde ifølge blandt andre Manchester Evening News også et sidste skænderi inden fyringen.

Ifølge de engelske medier nægtede Mourinho at tale med Shaw, efter sidstnævnte trak sig fra kamptruppen mod Fulham på grund af en skade i begyndelsen af december.

Med til historien hører det, at Mourinho i januar trods alt roste Luke Shaw for at spille som en af de allerbedste venstre backs i verden, og Shaw blev da også belønnet med en ny kontrakt i oktober, da Mourinho stadig var ved magten.

Lørdag aften spillede Luke Shaw fuld tid for Manchester United i Ole Gunnar Solskjærs debut, så de lysere udsigter til spilletid kan måske forklare englænderens mangel på hævntørst mod sin tidligere manager.

Manchester United tager imod Huddersfield Town på Old Trafford anden juledag.

Se også: Legende rystet over Mourinho: En skændsel

Se også: Ellevild efter eventyrlig opvisning: - En næsten uforståelig forvandling

Sport og Spil Nickis nytårsbombe: Overvejer VM-comeback

14 kommentarer
Vis kommentarer