Massiv stikpille til verdensmestrene: - Frankrig spillede ikke fodbold

Liverpools Dejan Lovren har endnu en gang bragt sig selv i fokus med en kommentar om, at Frankrig ikke spillede fodbold i VM-finalen

VM er slut. Frankrig løb med sejren. Ekstra Bladet analyserer her kampen (Producer: Martin Lorentsen)

Inden VM-finalen trak Dejan Lovren overskrifter, da han udråbte sig selv til en af verdens bedste forsvarsspillere, fordi han både deltog i Champions League-finalen og havde udsigt til at starte inde for Kroatien mod Frankrig i kampen om VM-trofæet.

Lovren spillede samtlige 180 minutter i de to kampe, men Liverpool og Kroatien måtte begge nøjes med sølvmedaljer efter at have lukket syv mål ind mod henholdsvis Real Madrid og Frankrig.

Det får dog ikke kroaten til at gå stille med dørene. I stedet langer han nu ud efter Frankrig, der trods en relativt sikker 4-2-sejr ikke spillede fodbold. Det mener Lovren i hvert fald ikke.

- Vi var bedre, og generelt har vi været bedre. Frankrig spillede ikke fodbold. De ventede på deres chance, og de scorede. De havde deres taktik, og det må man respektere. De spillede hver eneste kamp i turneringen på den måde.

- Jeg er skuffet, fordi vi tabte, men vi spillede meget bedre fodbold end dem, lyder det en anelse bittert fra Lovren ifølge BBC.

Dejan Lovren i aktion under VM-finalen, som Kroatien tabte 2-4 til Frankrig. Foto: AP
Dejan Lovren i aktion under VM-finalen, som Kroatien tabte 2-4 til Frankrig. Foto: AP
 

Sur på dommeren
Et af de store samtaleemner efter finalen var den argentinske dommer Nestor Pitana, der valgte at dømme straffespark til Frankrig i en situation, hvor Ivan Perisic havde hånd på bolden. Men først efter at have set episoden på video ved hjælp af det meget omdiskuterede VAR-system.

Også den episode er Lovren sur over.

- Jeg var sikker på, han ikke ville dømme strafffe. Vores spiller (Perisic, red.) kunne ikke nå at reagere. Det er umuligt, når man er så tæt på bolden.

- VAR er nødt til at blive forbedret. Nogle gange er der straffe, andre gange er der ikke. Jeg forstår det virkelig ikke. Mange mennesker siger, der ikke var straffe, men hvad kan vi gøre nu? Ingen forstår reglerne, siger Lovren.

Kroatiens sølvmedaljer var det hidtil bedste resultat ved en VM-slutrunde nogensinde.

Dejan Lovren tog sig en svingom med en af de aktivister fra Pussy Riot, der løb på banen kort inde i anden halvleg. Foto: Ritzau Scanpix
Dejan Lovren tog sig en svingom med en af de aktivister fra Pussy Riot, der løb på banen kort inde i anden halvleg. Foto: Ritzau Scanpix

Afslører VM-spillere: De sniffer i spillertunnel - det er doping!

Horsens-målmands smarte trick: Sådan snød han Fischer

Nu svarer Tøffe igen på Gravesens drilleri: - Han får en lammer

Kroatisk VM-helts store tragedie: Så sin ven dø på banen

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby