Medie: Chelsea-salg i fare

Ifølge Sky News og BBC mangler den britiske regering svar fra Roman Abramovich, og det kan bringe salget af Chelsea i fare

Roman Abramovich lader tilsyneladende den britiskeFoto: ANDREW WINNING/Ritzau Scanpix
Roman Abramovich lader tilsyneladende den britiskeFoto: ANDREW WINNING/Ritzau Scanpix
Følg Fodbold
Følg Premier League

For halvanden uge siden kunne Chelsea meddele, at der var indgået en købsaftale med et konsortium med amerikanske Todd Boehly i spidsen.

Nu har Sky News og BBC dog fundet de gule farver frem. De to medier skriver, at handelen kan være i fare, fordi regeringen mangler en forsikring fra den nuværende ejer Roman Abramovich om, hvor profitten fra handelen til en værdi af 36,9 milliarder kroner havner.

Det kan resultere i, at man ikke er i stand til at udstede den særlige licens, som skal til for at godkende handelen på grund af sanktionerne mod Abramovich. Deadline er udgangen af maj måneden.

I værste fald kan et manglende salg betyde, at Chelsea bliver ekskluderet fra turneringer fra den kommende sæson.

Roman Abramovich satte Chelsea til salg, før han blev sanktioneret af den britiske regering, men de efterfølgende sanktioner gør, at den russiske oligark ikke får penge med fra salget.

I den oprindelige pressemeddelelse fra Chelsea fremgår det, at alle pengene fra salget vil blive overført til en indefrossen britisk bankbog, som er tiltænkt skal doneres til velgørende formål.

Sanktionerne mod Roman Abramovich har allerede fået konsekvenser for Chelsea, der for eksempel ikke må tjene penge på billetsalg til klubbens kampe.

Roman Abramovich overtog Chelsea i 2003.

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind