Annonce:
Annonce:

Medie: Dansk PL-direktør offer for ny strategi

To talentspejdere i Aston Villa forventes at blive fyret i denne uge, og det kan stække Johan Langes muligheder for at hente topspillere

Johan Lange til højre for Ståle Solbakken under en træningskamp i 2017. Arkivfoto: Jakob Jørgensen
Johan Lange til højre for Ståle Solbakken under en træningskamp i 2017. Arkivfoto: Jakob Jørgensen
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Premier League

Johan Lange blev sidste sommer ansat som sportschef i Premier League-klubben Aston Villa.

Her har han fået lov at bruge over 777 millioner danske kroner på fem forskellige spillere, og den tidligere tekniske direktør i FCK har generelt fået stor ros for sit arbejde.

Men ifølge det engelske medie Football Insider, så er der en større omstrukturering i gang i klubben, der kan få store konsekvenser for Johan Langes måde at rekruttere spillere på.

To af Johan Langes mest rutinerede talentspejdere Mick Brown og Alan Wood forventes fyret fredag, og det kommer ifølge flere Aston Villa-kilder, som Football Insider har talt med, som en overraskelse.

Arkivfoto: Jens Dresling
Arkivfoto: Jens Dresling
 

Ovenikøbet kommer fyringerne i kølvandet på meldinger om, at de to Aston Villa-ejere, Wes Edens og Naseef Sawiris, har planer om yderligere investeringer i truppen for at blive en fast del af top seks i Premier League.

Annonce:

Som Sørloth i FC Midtjylland
Ifølge mediet er klubbens plan at lægge mere vægt på at rekrutteringen via analytikere og talknusere, som man også kender det fra danske FC Midtjylland og Championship-klubben Brentford.

Den såkaldte 'moneyball-strategi' går ud på at kigge på spillernes statistik, og for eksempel se hvor mange chancer vedkommende skaber ud fra antal minutter, han spiller.

På den måde kan man være heldig at finde spillere, der kan gøre en forskel, selvom deres karriere endnu ikke har taget fart. Tænk Alexander Sørloth i FC Midtjylland.

Kilderne i Aston Villa er dog umiddelbart bekymret over, at man afskediger de to rutinerede talentspejdere, der har stor anseelse i fodboldverdenen.

Mick Brown har således tidligere været chefscout i Manchester United, inden han røg for aldersgrænsen på 65 år tilbage i 2006. Han er i dag 81 år.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er reelt straffrit at sjofle almindelige menneskers hårdt tjente penge bort
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: