Annonce:
Annonce:

Medie slår fast: Derfor er Eriksen den mest undervurderede stjerne

Det anerkendte fodboldmedie Four Four Two har analyseret Christian Eriksen under weekendens opgør mellem Tottenham og Manchester City. Og mediet viser, hvorfor danskeren er sit holds mest undervurderede

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Premier League

Herhjemme i den danske andedam har vi måske en tendens til at skrige vores bedste fodboldspillere op til at være de helt store sus. Lige så god eller bedre end naboernes fodboldstjerner. Og det er ikke altid rigtigt...

Men nu er der måske alligevel en god grund til at tro, at en af vores egne rent faktisk er blandt de bedste. Om ikke andet så på sin position. Det anerkendte og respekterede fodboldmedie Four Four Two har under overskriften 'Hvorfor Christian Eriksen er Tottenhams mes undervurderede stjerne' analyseret den danske spillers præstationer nærmere.

Under Tottenhams 2-0-sejr over Manchester City i weekenden brugte mediet analyseværktøjet Star Zone, en smartphone-app, til at zoome ind på Eriksens præstation. Og her er man kommet frem til, at danskeren er særdeles værdifuld, faktisk bedre end de fleste på sit hold.

Annonce:

Flest vellykkede afleveringer
Mediet hæfter sig ved, at Eriksen først og fremmest er meget alsidig, fordi han kan spille både på kanten og inde centralt. Mod Manchester City spillede han dog central, og ifølge Four Four Two styrede Eriksen showet.

Mediet statistikker viser, at Eriksen var den af Tottenhams spillere, der havde flest vellykkede afleveringer, 39 af slagsen, og var derfor den, som styrede spillet på White Hart Lane.

Four Four Two skriver blandt andet, at selvom Eriksen havde udgangspunkt centralt, så bevægede han sig ud på siderne, hvor han sugede mange af de 38 bolde til sig, som han modtog.

- Det meste af tiden var det korte afleveringer fra sidemanden - Eriksen gjorde sig hele tiden spilbar, var klar til at samle bolden og starte angrebet,skriver Four Four Two.

Eriksen leverer slutprodukt
Four Four Two mener, at Eriksen adskiller sig markant fra mange andre pasningsspillere og er meget imponerede over danskeren.

- Mange dygtige pasningsspillere er ofte nogen, der må gå langt tilbage i for at søge bolden og lave den korte pasning i fødderne uden rigtig at true modstanderens mål

Annonce:

- Eriksen er ikke en af den slags spillere. Han kan aflevere og sørge for et slutprodukt (mål eller assist, red.), som hans statistikker hen over de seneste par sæsoner viser. Otte mål og 16 assists i sidste sæson, 12 mål og fem assists i sæsonen 2014/2015, 12 mål og 16 assist i sæsonen 2013/2014.

Mediet skriver samtidig, at Eriksen særligt er en trussel på dødbolde, både hvad angår præcision på oplæg og hans evne til selv at score fra en position mere centralt på frispark.

- Mod Manchester City skabte han én chance og havde fire skud på mål. Ingen af dem endte med scoring, men to af dem gav Claudio Bravo (Citys målmand, red.) problemer, og det var kun Citys Sergio Agüero, der havde flere skud på mål, skriver Four Four Two.

Mest imponerende statistik
Mediet mener dog ikke, at Eriksens afleveringer var hans mest imponerende våben mod City, selvom mange af dem var med til at starte Tottenhams angreb. 

- Eriksen havde imponerende 16 opsamlinger af løse bolde i løbet af kampen - for at sætte det ind i en sammenhæng, så var der ingen på banen i opgøret mellem Manchester United og Stoke City, som havde flere end syv.

Annonce:

- Mange af Eriksens opsamlinger kom inde centralt på banen, og det viser måske hans sande værdi, når man bruger ham der, hvor der er mest action. Eriksen havde også fire bolderobringer, flest af alle Tottenham-spillere. Alle hans bolderobringer fandt sted midt på banen.

Se målene fra Tottenhams flotte sejr over City:

Premier League i kulissen: Derfor er Mourinho megapresset af Tottenham og Liverpool

Swansea hyrer tidligere landstræner som ny manager

Ingen penge til tøj: Premier League-klub anmeldt for sexisme

Tidligere Premier League-stjerne kæmper for sit liv

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

Annonce:
Pas på ønsker i Venstre - de kan gå i opfyldelse
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: