Michael Laudrup kædes sammen med Arsenal

Den danske cheftræner er blandt favoritterne til at overtage Arsene Wengers sæde

Michael Laudrup har tidligere arbejdet i Premier League. Foto: All Over Press
Michael Laudrup har tidligere arbejdet i Premier League. Foto: All Over Press

Favoritgruppen af trænernavne, der sættes i forbindelse med den ledige stilling i Arsenal FC, er blevet udvidet med endnu et navn.

Torsdag skriver den spanske fodboldavis Marca, at Michael Laudrup i selskab med Mikel Arteta, Luis Enrique og Maximiliano Allegri tilhører førerfeltet af trænere, der kan tage over efter Arsene Wenger.

Artiklen citerer ingen kilder, hvorfor det skal tages med et gran salt og klassificeres som en del af rygtestrømmen.

Men ikke desto mindre: Laudrup, der de seneste sæsoner har arbejdet for først Lekhwiya og siden Al-Rayyan i Qatar, kan vende tilbage til Premier League, hvor han 2012-2014 stod i spidsen for Swansea, med hvem han endte med at vinde Liga Cup'en.

Han endte dog med at stoppe samarbejdet, da han var uenig med ledelsen i klubben.

53-årige Laudrup har arbejdet som træner, siden han i 2000 blev assisterende landstræner for Morten Olsen.

Siden stod han i spidsen for Brøndby IF, Getafe CF, FC Spartak Moskva, RCD Mallorca og altså Swansea FC, inden han rejste til Mellemøsten i 2014.

Tilbage i februar fortalte Michael Laudrup til Marca, at han ikke havde længe igen af trænerkarrieren.

- Denne sommer bliver jeg 54, og da jeg stoppede i 1998 havde jeg aldrig regnet med, at jeg ville blive ved med at træne så længe. Det er gentagelserne hele tiden. Træning, rejse, udtagelser. Det, jeg mindst kan lide, er at vente i lufthavne og at være på hoteller før kampe. Det er de samme buffeter i restauranterne. Det er trættende, sagde Laudrup dengang.

Han slog i den forbindelse fast, at han også gerne vil lave andre ting.

- Jeg ved ikke om, jeg kommer til at arbejde med eksempelvis kommentering på TV, men jeg vil gerne leve et andet liv. Jeg kan bare ikke sige om det kommer til at ske om ét år eller to eller tre, sagde Laudrup.

Laudrups kontrakt med Al-Rayyan udløber efter denne sæson, hvor klubben lørdag spiller finale i pokalturneringen Emir Cup mod Al Duhail.

Ekstra Bladet har uden held forsøgt at få en kommentar fra Michael Laudrup på rygtet om Arsenal.

Arsene Wenger modtager fansenes hyldes ved hjemmekampen mod Burnley. Foto: Matthew Childs. Sport og Spil Mølby: Han er det bedste valg for Arsenal

Hakan Şükür i bageriet. Foto: Jason Henry/The New York Times Sport og Spil Fodboldlegende og nationalhelt måtte flygte fra landet: Nu sælger han kaffe i USA

Et brølende stærkt Arsenal-mandskab inden Europa Cup-finalen mod Zaragoza i 1995: John Hartson, Tony Adams, Martin Keown, Paul Merson, David Seaman og Andy Linighan i bageste række. Forrest Ray Parlour, Nigel Winterburn, Ian Wright, Stefan Schwarz og Lee Dixon. Foto: All Over Press Sport og Spil Arsenal-legenden: Drak tequila og champagne til jeg væltede over tre borde

51 kommentarer
Vis kommentarer