Midt i United-krisen: Trofast Rooney afviser stenrige kinesere

Manchester United-kaptajnen forlader ikke den synkende skude midt i krisen

Wayne Rooney lader sig ikke lokke til Kina. (Foto: AP)
Wayne Rooney lader sig ikke lokke til Kina. (Foto: AP)

Jackson Martinez, Ramires, Ezequiel Lavezzi og Bruninho fra FC Nordsjælland.

De stenrige kinesiske klubber er gået indkøbsamok i Europa og Sydamerika i jagten på profiler, der kan udbrede verdens største idrætsgren i verdens største nation.

Og listen over importerede stjerner bliver bare længere og længere.

Senest skal de kinesiske klubbosser have indstillet sigtekornet på Chelsea-legenden John Terry, der skal finde en ny klub til sommer. Om det lykkes at lokke forsvarsfyrtårnet, må fremtiden vise, men i hvert fald må kineserne i første omgang skyde en hvid pind efter et andet Premier League-koryfæ.

José Mourinho ligner mere og mere den kommende Manchester United-træner. (Foto: AP) Premier League Inter-direktør: Ja, Mourinho skal til Manchester

For selv om livet i den grad kunne være sjovere på Old Trafford i øjeblikket, hvor Louis van Gaals tropper stirrer direkte ned i en afgrund af middelmådighed, så skal der mere end ussel mammon til at lokke Wayne Rooney til Kina.

Søndag skriver Daily Mirror således, at United-kaptajnen via sin agent Paul Stretford allerede har afvist to særdeles lukrative kinesiske tilbud, fordi han ønsker at blive hos 'De Røde Djævle'.

I sidste uge afviste Manchester United, at man havde modtaget et kinesisk bud på Rooney i omegnen af 270 mio. kroner, men angriberen er tilsyneladende slet ikke til at lokke - endnu.

Det udlejede Manchester United-talent Nick Powell fik ikke set sit holds kamp mod Midtjylland. Der var nemlig fokus på et andet spil. (Foto: AP/Michael Sohn) Europa League United-talent glemte FCM-brag: Spillede Playstation

Daily Mirror skriver, at Wayne Rooney ønsker at blive til 2018, fordi han stadig er sulten efter flere trofæer i den røde trøje - og fordi han vil slå Sir Bobby Charltons scoringsrekord på 249 mål for klubben, som dog i princippet kan ryge allerede i denne sæson, da kun fem mål skiller dem.

Det skulle også være en faktor, at han til sommer får sin 'testemonial' kamp mod barndomsklubben Everton, hvor overskuddet er øremærket til velgørenhedsarbejde for børn.

Han har stadig to år tilbage af kontrakten, der indbringer ca. 2,9 mio. kroner om ugen, og ifølge den engelske avis kræver et skifte, at Manchester United direkte beder ham om at smutte før tid.

Og det synes usandsynligt, at Manchester United lader kaptajnen smutte midt i de svære tider, så de kinesiske fans må fortsat nøjes med at se United-angriberen på tv.

Tv-seere og United-fans må dog væbne sig med tålmodighed, da det ventes, at den knæskade, der holdt ham ude af englændernes pinagtige Europa League-nederlag til FC Midtjylland, holder ham på sidelinjen i op til fem uger mere.

Her kan han formentlig forberede sig på, at José Mourinho snart gør sin entré.

I hvert fald bekræftede Inter-direktøren Bedy Moratti lørdag, at portugiseren er på vej til Manchester.

Trods flere nye spillere og en rekonstrueret midtbane, så var FC Midtjylland klart bedre end et voldsomt skadesramt Manchester United-mandskab (Foto: Lars Poulsen) Europa League FCM-boss driller United: Glem Champions League

Her redder de Gea et point mod Chelsea:

35 kommentarer
Vis kommentarer