Mistede interessen for fodbold: Schmeichel afslører sin drøm

Kasper Schmeichel har det sjovt med, at rollerne nu er byttet om mellem ham selv og far-Peter, men faktisk drømte han slet ikke om at blive fodboldspiller

Kasper Schmeichel ville
Kasper Schmeichel ville

Kasper Schmeichel og Leicester kan søndag vinde Premier League-titlen tre runder før tid, hvis de vinder ude mod Manchester United.

Men faktisk var den 29-årige dansker som ung ikke helt sikker på, at han skulle være fodboldspiller, når han blev stor.

- Min far spillede for Manchester United, og han var jo fodboldspiller helt fra jeg blev født, så for mig var det bare normalt. Jeg troede, at alles fædre spillede fodbold, siger Schmeichel til Skysports.

- Min drøm var at blive politimand eller brandmand eller den slags. Nogle gange ville jeg også gerne være fodboldspiller, men jeg gjorde ikke noget ekstra for det, siger Schmeichel.

Kasper Schmeichel var med sin far Peter i landsholdslejren, men på et tidspunkt mistede han interessen for fodbold (Foto: Claus Bjørn Larsen)
Kasper Schmeichel var med sin far Peter i landsholdslejren, men på et tidspunkt mistede han interessen for fodbold (Foto: Claus Bjørn Larsen)
 

Faktisk var Kasper Schmeichel som dreng ved at være godt træt af sin fars arbejde.

- Jeg mistede interessen for fodbold i et stykke tid, og hele cirkusset blev for meget, da jeg var syv, otte, ni år, siger Schmeichel.

- Dengang var der jo ikke rædsler som sociale medier og kameratelefoner, den værste opfindelse i verden. Det fandtes ikke dengang, men jeg fik for meget og mistede interessen, siger Schmeichel.

Som dreng var det Kasper Schmeichel, der kunne se sin far kæmpe for mesterskaber, men nu er rollerne altså byttet om.

- Han oplever nu, hvad jeg gik igennem dengang. Hjælpeløsheden ved ikke at være i stand til at ændre kampens resultat. Det er ret sjovt at høre, hvordan han føler det under kampene, siger Schmeichel.

Hvem er bedst - Kasper eller Peter Schmeichel?

Med tre kampe igen har Leicester syv point ned til Tottenham på andenpladsen, og selvom det hele kan afgøres med en sejr søndag, så regner Schmeichel ikke mesterskabet for en selvfølge.

- Tag ikke fejl - det er ikke ovre endnu. Intet er skrevet i sten endnu, og vi har meget hårdt arbejde foran os, hvis vi ønsker det, siger Schmeichel.

Og mesterskabet kan jo altså vindes på faderens gamle hjemmebane - Old Trafford i Manchester.

Her var Kasper Schmeichel som 12-årig med på stadion, da far-Peter vandt mesterskabet 16. maj 1999.

- Det er mit favorit-øjeblik på Old Trafford. Det var første skridt i den berømte The Treble i min fars sidste år i Manchester United, og jeg var også lidt ældre her, så jeg husker en smule mere, siger Schmeichel.

Vinder Leicester ikke søndagens kamp i Manchester, så kan mesterskabet alligevel komme i hus, hvis Tottenham dummer sig mandag ude mod Chelsea, og ellers så er der to runder mere til at køre mesterskabet hjem.

Stine Gyldenbrand Schmeichel har været sammen med Danmarks førstekeeper siden 2004 (Foto: Kenneth Meyer) Premier League 'Jeg er 29, har to børn og er gift - folk ser mig stadig som Peters søn'

Kasper Schmeichel og Leicester kan blive mestre søndag (Foto: AP)
Kasper Schmeichel og Leicester kan blive mestre søndag (Foto: AP)

Da Schmeichel vandt første mesterskab - Kaspers tur nu

Premier League Roser Premier Leagues bedste: Derfor er Schmeichel så god

Kasper Schmeichel kan få en gade opkaldt efter sig, hvis det lykkes Leicester at sikre sig mesterskabet. (Foto: PA Photos) Leicester Schmeichel kan få gade opkaldt efter sig

Kasper Schmeichel lader sig ikke forblænde af jagten på mesterskabet (Foto: Jason Brown/All Over Press) Sport og Spil Kasper Schmeichel - den menneskelige superstjerne

8 kommentarer
Vis kommentarer