Mølby: Hillsborough-familier har opnået retfærdighed

Der blev efter 27 år sat et punktum for Hillsborough-katastrofen, som i 1989 kostede 96 Liverpool-fans livet

Jan Mølby spillede som aktiv størstedelen af karrieren i Liverpool FC - men var skadet, da Liverpool spillede semifinale på Hillsborough mod Nottingham Forest. (Foto: TV3 Sport)
Jan Mølby spillede som aktiv størstedelen af karrieren i Liverpool FC - men var skadet, da Liverpool spillede semifinale på Hillsborough mod Nottingham Forest. (Foto: TV3 Sport)

Hele 27 år efter tragedien på fodboldstadionet Hillsborough i Sheffield før FA Cup-semifinalen mellem Liverpool og Nottingham Forest har en jury slået fast, at politiet var skyld i katastrofen.

Samtidig bliver Liverpool-fansene frikendt for at have haft et ansvar for, at 96 af klubbens egne fans mistede livet, og 766 blev såret.

Det glæder den tidligere Liverpool-spiller Jan Mølby, som selv var til stede på Hillsborough, da katastrofen indtraf. Han er lettet over tirsdagens dom, og især over hvor ansvaret blev placeret.

Ansvaret lå hos politiet og værterne fra Sheffield Wednesday og ikke hos Liverpools fans.

- Det har været en kamp i 27 år, og folk har undervejs mistet livet, og familier er blevet splittet ad på grund af det utrolige pres, som de har været under, siger Jan Mølby til tv3sport.dk.

- De har kæmpet mod uærlige modstandere, men de har trods modgangen aldrig opgivet at nå det samlede mål - retfærdighed, konstaterer han.

- I dag er den dag, som de har ventet på i 27 år. Nu ved hele verden, hvad der skete, også dem, der var i tvivl.

- Nu er vi ved enden, og jeg tror, at familierne langt om længe nu vil synes, at deres arbejde er gjort. I sidste ende er resultatet i dag et, som alle, der har været involveret i kampen, kan være stolte af, mener Jan Mølby.

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.