Mourinho erkender: Vi har ikke råd til Christian Eriksen

José Mourinho anser det for umuligt at kunne hente Christian Eriksen eller andre Tottenham-profiler

Det bliver ikke via dyre indkøb i januar, at Manchester United bliver ført ud af klubbens resultatmæssige problemer i Premier League.

Det er nemlig blevet sværere at lokke konkurrenternes bedste spillere til klubben, fordi de konkurrerende klubber via en lukrativ tv-aftale ikke har samme økonomiske behov for at sælge stjernerne.

Det siger Manchester Uniteds manager, José Mourinho.

- Ærlig talt, så tror jeg ikke, at vi kommer til at købe nogen i januar. Hvis vi gør, bliver det en enkelt spiller. Jeg kan ikke se os få flere end det, siger Mourinho.

Ud over at konkurrenterne nu bedre kan sige nej til Uniteds tilbud, lider United også af, at der aktuelt ikke er samme prestige som tidligere i at repræsentere klubben.

Mourinho bruger Tottenham som eksempel på en klub, hvor Manchester United tidligere har været på rov efter de største profiler, da der var et klart storebror-lillebror-forhold mellem klubberne.

I 2006 hentede United Michael Carrick i Tottenham, og to år efter skiftede målslugeren Dimitar Berbatov samme vej.

Noget lignende vil ikke kunne lade sig gøre i dag.

- Er Manchester United via sin historie og sit omdømme større end Tottenham? Med al respekt er Tottenham en fantastisk klub, men jeg tror, at alle vil svare ja til spørgsmålet.

- Kan vi købe Tottenhams bedste spillere? Nej, for de sælger ikke. Nu har de magten til at sige nej.

- Hvem var Tottenhams bedste spiller for nogle år siden? Michael Carrick. Hvem var deres bedste et par år senere? Berbatov.

- Kunne vi i dag gå ud og købe Harry Kane? Hvad med Dele Alli, Christian Eriksen eller Heung-Min Son - kunne vi købe dem? Nej, siger Mourinho.

Siden den portugisiske manager kom til Manchester United i sommeren 2016, har han haft det store checkhæfte fremme flere gange. I alt har han brugt omkring 3,3 milliarder kroner på nye spillere.

Investeringerne til trods ligger klubben nummer syv i Premier League efter 13 spillerunder.

Flere spillere har ud over de to ovennævnte taget turen fra Tottenham til United gennem årene. Teddy Sheringham skiftede i 1997 efter en succesfuld sæson ved siden af Jürgen Klinsmann for 3,5 millioner pund og scorede adskillige vigtige mål for United - heriblandt i Champions League-finalen i 1999 - inden han vendte retur til White Hart Lane på en fri transfer.

Skotske Alan Brazil foretog samme skifte i 1984 men var en del skadet i sine to sæsoner på Old Trafford, inden han drog videre til Coventry i '86.

Medie: Vil gøre Eriksen til verdens dyreste

Et af de vigtigste mål i karrieren: Exceptionelle Eriksen storhyldet

Slem forskrækkelse giver United-stjerne lang pause

Hun blev offer for lunefuld manager: 'Mourinho udnyttede mig'

Danske Mads' kometkarriere: Nu henter han spillere for 400 millioner

Gør dig klar til søvnløse nætter: Sådan er det nye Football Manager

Fem milliardær-sønners F1-fordel: Ingen kvaler - far betaler

57 kommentarer
Vis kommentarer