Mourinho giver Wenger gode råd før storkamp

De to topmanagere har krydset klinger mange gange i karrieren både fysisk og verbalt. Søndag mødes de igen

Foto: AP
Foto: AP

Jose Mourinho og Arsène Wenger er måske lige gode om at sende spydige bemærkninger i retning mod hinanden - direkte eller indirekte.

Men når det kommer til at vinde indbyrdes fodboldkampe, så er der en verden til forskel på Chelsea-manageren og hans franske kollega i spidsen for Arsenal.

Rent faktisk er det ikke lykkedes for Wenger at vinde en eneste gang med Arsenal over Mourinhos Chelsea de 13 gange, de to personligheder tidligere har mødtes på grønsværen i spidsen for deres mandskaber.

Søndag får franskmanden endnu en chance, når Chelsea og Arsenal mødes i den traditionsrige Community Shield-kamp, der spilles på Wembley og signalerer, at Premier League er tæt på at gå i gang.

Pulis er den onde ånd
Kampen spilles mellem den engelske mester og vinderen af FA Cup-turneringen. Og før kampen sender Jose Mourinho gode råd til Wenger om, hvordan franskmanden skal ændre på den sløje statistik.

Adspurgt, hvad Mourinho selv ville gøre, hvis han var i samme situation, lyder svaret ifølge AFP:

- Jeg ville spørge mig selv hvorfor? Og jeg ville forsøge at svare. Ikke for at gøre op med en mental blokade, men fordi jeg ville forsøge at finde løsninger for at hjælpe mit hold.

Mourinho understreger, at han aldrig har haft så dårlig en rekord mod en anden manager, som tilfældet er for Wenger, men nævner dog, at han har tabt til Tony Pulis to gange, mens Pulis har stået i spidsen for henholdsvis Crystal Palace og West Bromwich Albion i 2014/15-sæsonen.

Chelsea-manageren fastslår dog før opgøret søndag, at fortiden ikke bekymrer ham meget.

- Jeg tænker ikke på, hvad der er sket tidligere. Jeg tænker kun på kampen. For mig gør seks, syv, otte eller ni kampe uden nederlag ingen forskel, og jeg tror ikke, det påvirker kampen, siger Mourinho og nedtoner i øvrigt vigtigheden af sæson-kickstarteren.

Wilshere klar til seriøs dans
- Det er ikke en venskabskamp, men det er heller ikke en kamp, der afgør hele sæsonen. Arsenal vandt kampen i fjor, men de sluttede på tredjepladsen, siger Mourinho med klar adresse.

Måske garderer Chelsea-manageren sig blot i tilfælde af nederlag. Arsenal sluttede sidste sæson af i stor stil og vandt 20 ud af de sidste 26 kampe i Premier League, og holdet har holdt formen i diverse testkampe denne sommer.

Ifølge midtbanespiller Jack Wilshere, så er Arsenal også klar til at byde Mourinho og Chelsea op til seriøs dans i denne sæson, hvor målet er at vinde mesterskabet.

- Vi ønsker at vinde ligaen. Selvfølgelig gør vi det. Vi føler, vi har spillet sammen i nogle år nu. Vi har fået tilgang af en verdensklassemålmand med erfaring.

- Han har været der, og han har gjort det. Han har vundet alt, så vi føler virkelig, vi er i en stærk position, siger Wilshere til Arsenals hjemmeside.

Selv om Mourinho ønskede at beholde ham, så skiftede den mangeårige Chelsea-målmand Petr Cech til Arsenal denne sommer, og søndag står han over for sine tidligere holdkammerater på Wembley.

Den 33-årige tjekke blev angiveligt belønnet for sin loyale indsats for klubben af ejer Roman Abramovich, som sagde god for skiftet.

Chelseas flotteste mål i 2014-2015?

1 kommentar
Vis kommentarer