'Mourinho har fået sit drømmejob, og sådan vil han angribe det'

Portugiseren træder ydmygt ind til sit drømmejob og vil sørge for at skænke champagne op til festen på Old Trafford, mener ekspert og United-fan, Morten Bruun

Her kan du se høre Ekstra Bladets sportsjournalist Poul Ferdinand vurdere José Mourinhos ansættelse som træner for Manchester United

Er der nogen, der på skift har gabt over og kritiseret Louis van Gaals omstændelige spillestil, er det Morten Bruun. Han er nemlig ikke bare tidligere spiller og træner og nuværende tv-ekspert. Han er også erklæret fan af Manchester United. 

Er Jose Mourinho andet end en defensiv træner? (Foto: AP) Premier League Er myten om Mourinho falsk?

For ham har hollænderen begået vold mod klubbens DNA, den offensive spillestil med masser af afslutninger. Og selv om José Mourinho har et andet ry med sig til Old Trafford, er Bruun fortrøstningsfuld.

- Jeg tror bestemt, han vil tilpasse sig. Men jeg anfægter i øvrigt den præmis, at Mourinho udelukkende står for defensiv og aggressiv fodbold.

- Han blev mester med Real Madrid med over 100 scorede mål, og Chelsea spillede noget af det bedste fodbold, jeg har set i Premier League, i efteråret 2014. Han repræsenterer ikke udelukkende negativ fodbold, men står på den anden side heller ikke for det mest spektakulære, siger han.

Flere har udtrykt skepsis forud for mødet mellem Mourinho og Uniteds elskede stil under Alex Ferguson. Den deler Morten Bruun ikke ubetinget.

- Jeg tror, at han har mere respekt for Uniteds DNA, end han har haft i de klubber, han hidtil har været i. Det er jo en offentlig hemmelighed, at det for ham er det ultimative job, før han gør Portugal til verdensmestre. Derefter kan han roligt gå i graven.

- Jeg tror, han har lært af sine ophold i Real og Chelsea.

Premier League Så er Mourinho på plads i United

- I Madrid er du nødt til at respektere en institution af den størrelse, selv om du hedder Mourinho. Han fandt ud af, at der var stærke kræfter – både internt og eksternt. At folk reagerede, når du syntes, at der manglede stil og klasse. Man var ikke tilfreds med bare at vinde. I hans første El Clasico på hjemmebane havde Real bolden 28 procent og var bagud 0-1 uden at reagere, som Real skal..

- Guderne skal vide, at Ferguson også har filet mindre spektakulære sejre hjem, men under Mourinho vil du ikke se United have bolden i flere minutter uden at forsøge at komme til afslutning, som man gjorde det under van Gaal.

- Der vil komme en mere direkte spillestil. Det vil være et United-hold med mindre boldbesiddelse og mange flere afslutninger. Og det er jo også Mourinho-fodbold.

- Holdet vil true modstanderne hele tiden, og især på hjemmebane. Ferguson kunne også pakke sig på store udebaner, men når du selv er vært ved festen, må du også tage ansvar for den og skænke champagne op.

Zlatan Ibrahimovic var meget kryptisk omkring sin fremtid til et pressemøde tirsdag. (Foto: AP) Italiensk fodbold Hvad nu: Zlatan overvejer at droppe United

José Mourinho har sin helt egen metode til at ydmyge sine spillere, afslører Jerzy Dudek (Foto: AP) Spansk fodbold Afslører Mourinhos ydmygende behandling

15 kommentarer
Vis kommentarer