Mourinho i modvind igen: Får hård kritik af United-legende

Eric Cantona er ikke bange for at sige sin mening, og denne gang er det Manchester United-træneren, Jose Mourinho, som står for skud. Han er ikke den rigtige mand til jobbet, mener Cantona

Eric Cantona kom til Manchester United fra Leeds, og han nåede at spille i næsten fem år for de røde djævle. Foto: MARTIN RICKETT
Eric Cantona kom til Manchester United fra Leeds, og han nåede at spille i næsten fem år for de røde djævle. Foto: MARTIN RICKETT

Når en stor klub-legende kalder det for en pinsel at se sin tidligere klub spille, så ved man, at der er noget helt galt.

Det var nemlig det, som Cantona kaldte det, da han holdt foredrag for et udsolgt publikum i Nottingham torsdag.

Han sagde blandt andet, at Mourinho ikke er 'den rigtige mand til den rigtige kvinde', og at de aldrig ville have ladet Juventus holde 70 procent af boldbesiddelsen i Fergusons tid.

- Jeg lider, og jeg lider endnu mere, når jeg ser Manchester City spille så fantastisk.

- Jeg tror, børn skal have et eksempel. De skal have store spillere, store bevægelser og kreativ fodbold for at identificere sig selv med en spiller eller en klub. Og jeg tror, at de er ved at miste en hel generation af unge spillere, siger han.

Cantona kritiserer desuden klubben for, at de ikke ansætter tidligere spillere som træner, når nu spillerne har et indgående kendskab til klubbens struktur og filosofi i forvejen.

Han mener, at man i stedet for Mourinho kunne have ansat Ryan Giggs, som var en stor profil i klubben, indtil han valgte at indstille karrieren i 2014.

Herefter mente flere, at han skulle have haft jobbet som Unitedtræner, men sådan blev det altså ikke.

Han nåede dog at være midlertidigt 'spillende træner', da David Moyes blev fyret efter blot ti måneder i spidsen for klubben efter en slemt skuffende sæson.

Her fik han ansvaret for fire kampe, hvoraf de vandt to, spillede en enkelt uafgjort og ligeledes tabte en kamp.

Det var åbenbart nok til at overbevise Cantona, for han peger som sagt på, at man skulle have ansat Ryan Giggs i stedet for Mourinho.

Giggs er i dag træner for det walisiske landshold, som han også spillede for i 16 år.

Superligaen Indefra: Storklub bejler til AaB-træner

United dummer sig igen-igen

Efter skandaløse scener: Chelsea-træner risikerer konsekvenser