Mourinho: Kan spotte et talent på 10 minutter

Det tager kun ti minutter for José Mourinho at vurdere unge spillere, lyder det fra ham selv

José Mourinho kan åbenbart opdage, om en spiller har talent på ganske få minutter. Foto: AP/Tim Ireland)
José Mourinho kan åbenbart opdage, om en spiller har talent på ganske få minutter. Foto: AP/Tim Ireland)

Chelsea-manager José Mourinho er ikke bange for at komme med en vild udtalelse nu og da. I England har talentdebatten fyldt en del på det sidste, og Mourinho mener ikke, at det behøver at tage fem kampe i træk at finde ud af, hvorvidt en spiller har det, der skal til for at slå igennem.

For Mourinho er der blot tale om 10 minutter. Det siger den portugisiske manager ifølge Daily Mail. En af spillerne, som han mener, at han hurtigt kunne spotte er Kurt Zouma, som han hentede i januar fra franske St. Etienne.

Se også: Nu igen: Lang skade til Arsenal-stjerne

- På ti minutter kan man vise mig om, man er klar eller ej. Kurt Zouma skulle ikke bruge fem kampe. På ti minutter er det svært at score et Maradona-mål, hvor man får bolden på midten og dribler forbi ti modstandere og så score, men det er ikke dét, jeg forventer af en spiller. På ti minutter kan man vise meget. Rigtigt meget, siger José Mourinho.

Det handler for Mourinho om meget andet end det tekniske hos spilleren, som han skal vurdere niveauet af.

- Du kan vise mig, at du er mentalt klar, om du er fysisk klar, og om du er klar til at håndtere presset. Ti minutter kan fortælle meget, siger Mourinho.

Se også: PSG indkalder til pressemøde: Nu kommer Di Maria

En af de spillere som har været i kamp for Mourinho i få minutter er den 19-årige danske defensivspiller Andreas Christensen. Tiden vil nu fortælle om, Mourinho mener, at Andreas Christensen har, det der skal til.

I den engelske talentdebat er det senest blevet foreslået, at man hæver antallet af hjemlige spillere fra otte til 12 spillere i trupperne på 25 spillere, som skal være fra England, så man holder hånden under de engelske spillere. Den nuværende regel har også betydet, at priserne for engelske spillere mellem de engelske klubber er steget markant.

7 kommentarer
Vis kommentarer