Mourinho om guldkonsekvens: Jeg kan ikke lide det

Chelsea er de mest suveræne mestre nogensinde i Premier League. Alligevel er der noget, der nager manager José Mourinho

José Mourinho er ikke begejstret for det, der skal ske søndag på Anfield (Foto: AP)
José Mourinho er ikke begejstret for det, der skal ske søndag på Anfield (Foto: AP)
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold
Følg Engelsk fodbold
Følg Premier League

- Jeg kan ikke lide det, sagde Mourinho.

Knap har Chelsea vundet det engelske mesterskab, før manager José Mourinho har fået nye problemer at tænke over.

Når de nykårede mestre på søndag gæster Anfield for at spille mod sidste sæsons guld-rivaler fra Liverpool, så skal hjemmeholdets spillere byde Chelsea-spillerne velkommen ved at danne en æresport, og det falder ikke i portugiserens smag.

- I Spanien gjorde de det for os i Real Madrid. Hvis det er en tradition, så er det ikke noget problem for mig, men man kan altså vise respekt for vinderne på mange måder, siger Mourinho.

- Hvis nogle af spillerne ikke ønsker at lave det, og de kun gør det, fordi nogen beder dem om det, så er det måske nok lidt kunstigt, siger Mourinho.

José Mourinho dirigerede som vanligt søndag på Stamford Bridge (Foto: AP)
José Mourinho dirigerede som vanligt søndag på Stamford Bridge (Foto: AP)
 

Chelseas femte mesterskab i historien kom i hus søndag efter en 1-0-sejr hjemme mod Crystal Palace. Sæsonens spiller i Premier League, Eden Hazard, viste sig nok en gang afgørende. Et straffespark begået mod belgieren omsatte han selv til kampens eneste mål. Hazard brændte ellers straffesparket, men headede returen fra målmanden i nettet minuttet før pausen.

Se Chelsea vinde mesterskabet oven over artiklen:

Tidligere i kampen var Chelsea heldige med ikke at få straffespark imod sig, da John Terry kastede sig ned og reddede med hånden. Efter pausen viste Chelsea topholdets sikkerhed og lukkede kampen ned.

Det gav fornyet medvind til de kritikere, der har kaldt mesterholdet for ’Boring Chelsea’, men som Mourinho svarede Arsenals manager Arsene Wenger, da han kritiserede spillestilen, ’så er det kedeligere ikke at vinde guld i 10 år’ med henvisnings til Arsenals titeltørke i ligaen.

Ny Premier League-rekord
Og Chelsea er de mest suveræne mestre i mange år. Lige siden 6-3-sejren ude mod Everton den 30. august har London-klubben ligget nummer et i Premier League, og de 268 dage, man har toppet ligaen, når turneringen slutter 24. maj, det er ny rekord for Premier League.

En gammel Premier League-rekord fra 1993/1994-sæsonen er dermed slået, og Chelsea-lejren glæder sig.

- Selvfølgelig nyder jeg det. At være på toppen af ligaen siden dag et, at tabe kun to kampe, at være ubesejret på hjemmebane, at have en fantastisk udebanerekord, at få få mål imod sig og kun være et mål fra det mest scorende hold, det er fantastisk for dette hold, sagde Mourinho til Sky efter kampen.

- For mig er det en speciel følelse, for jeg er ikke den smarteste fyr, når det kommer til at vælge lande og klubber. Jeg vælger den sværeste liga i Europa, og jeg vælger en klub, hvor jeg har været glad før, lød det fra Mourinho.

Roman Abramovic med sønnen Aaron (ham med håret) jublede også over guldet (Foto: AP)
Roman Abramovic med sønnen Aaron (ham med håret) jublede også over guldet (Foto: AP)
 

Har gjort ondt
Også John Terry og Cesar Azpilicueta var glade og tilfredse, og mente at Chelsea ganske fortjent vandt ligaen.

- Det her er, hvad jeg lever for. Det er fem år siden, vi har vundet titlen. Når der går fire eller fem år uden titlen, så gør det ondt. Så jeg nyder dagen i dag rigtig meget, sagde Terry til Sky.

- Det er et stort øjeblik. Vi fortjener det. Som et hold er det noget, vi har set meget frem til. Vi kender kvaliteten i Premier League, og det er en svær liga. Hver kamp er svær. At have et 16 points forspring, og vinde ligaen med tre runder igen er ikke nemt, lød det fra Azpilicueta.

Chelseas mindre benyttede spillere kan formentlig se frem til lidt spilletid nu. Spændende bliver det om den 19-årige danske forsvarsspiller Andreas Christensen får sin Premier League-debut. Den danske U21-landsholdsspiller har tidligere spillet for Chelsea i FA Cup’en og Capital One Cup’en, men kan nu blive en af de spillere, som Liverpool skal lave æresport for på søndag på Anfield.

Se Chelseas jubel fra omklædningsrummet:

Husker I, da Mourinho pudsede sko?:

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+