Mourinho skuffet over svag United-ledelse

De første bitre dryp over fyringen i Manchester United begynder nu at sive fra folkene omkring Jose Mourinho, som følte sig ladt i stikken af klubbens ledelse

Jose Mourinho holder sig for god til at kritisere Manchester United offentligt, men nu kommer de første dryp fra hans omgangskreds. Foto: Ritzau Scanpix
Jose Mourinho holder sig for god til at kritisere Manchester United offentligt, men nu kommer de første dryp fra hans omgangskreds. Foto: Ritzau Scanpix

Han har selv sagt, at han holder sig for god og er for respektfuld til at kommentere på detaljer i de jobs, han har forladt som manager.

Om Jose Mourinho i stedet vælger at lade ting sive via folk tæt på sig, skal være usagt, men på klassisk vis begynder de første, bitre ’dryp’ at komme nu.

Daily Mail bringer således nogle af de første fra portugiserens omgangskreds, der fortæller, at Mourinho først og fremmest var skuffet over en svag ledelse i klubben.

Den ’tillod’ nemlig, at en række af klubbens tidligere koryfæer kritiserede ham sønder og sammen via deres nye platforme i medierne. Dermed underminerede de hans forsøg på at genrejse klubben, hedder det fra kilder, der også kan fortælle, at Mourinho ikke agter at hvile på sin store aftrædelsessum men allerede er i gang med at planlægge sit næste karrieretræk.

Han føler sig svigtet af den ledelse, der i 2016 hentede ham som afløser for udskældte Louis van Gaal, der havde efterfulgt lige så udskældte David Moyes.

Straks kom han under beskydning fra tidligere United-stjerner som Paul Scholes og Rio Ferdinand, og Mourinho følte, at deres kritik påvirkede hans muligheder for at hente støtte, både i omklædningsrummet og på Old Traffords tribune.

Og så følte han sig ikke mindst svigtet af ’executive vice-chairman’, Ed Woodward, der har stået i spidsen for sammensætningen af truppen.

Portugisere følte, at han kom til en klub i en helt anden forfatning end under Gills og Fergusons ledelse. Foto: Ritzau Scanpix
Portugisere følte, at han kom til en klub i en helt anden forfatning end under Gills og Fergusons ledelse. Foto: Ritzau Scanpix

Mourinho har ifølge kilderne været overrasket over kvaliteten og effektiviteten på områder som transport og hotelfaciliteter, og en kilde citeres for følgende:

- Jose havde kæmpe respekt for Sir Alex Ferguson og tidligere direktør, David Gill. Han så dem som ægte fodboldfolk med erfaring fra marken og kendskab til spillet i magtens korridorer.

- Det var det, han troede, han mødte, da han tog jobbet. Men han fandt ud af, at det samme ikke var tilfældet med de folk, der nu kørte klubben.

- Han følte, at det var en svaghed, når man tillod tidligere spillere at have så stor en stemme. Havde klubben været stærkere i toppen, ville de negative stemmer ikke have haft så stor indflydelse i bestyrelseslokalet, i omklædningsrum og på tribunerne.

Mourinho var trist over at se forandringen hos United, og på den baggrund rangerer han sin sejr i Europa League og sidste års andenplads højt i sin karriere.

Denne sæson var dog nærmest dømt til at mislykkes efter en forfærdelig opvarmningstur til USA og en tøven på sommerens transfermarked.

- Han ser United som endnu en station på sin fodboldrejse, og han er mest trist over, at han ikke kunne levere til klubbens fans, som han har så stor respekt for, siger en kilde til Daily Mail.

Engelsk fodbold - 20. dec. 2018 - kl. 15:25 Mourinhos første ord efter fyringen: - Lad mig leve et normalt liv

Se også: Manchester United betaler dyrt for ny manager: - Ferguson står bag

José Mourinho stolede ikke på Ryan Giggs på grund af en meget omtalt affære. Foto: Ritzau Scanpix Premier League - 21. dec. 2018 - kl. 10:44 Knaldede broderens kone: Det kostede jobbet hos Mourinho

29 kommentarer
Vis kommentarer