Moyes kritiserer United - og afslører missede mega-handler

Den tidligere Manchester United-manager David Moyes bager op til Boxing Day-kampen mod sin gamle klub med nogle interessante udsagn

Sunderlands nuværende manager, David Moyes, er ikke glad for udviklingen i Manchester United. Foto: AP
Sunderlands nuværende manager, David Moyes, er ikke glad for udviklingen i Manchester United. Foto: AP

Traditionen tro er der næsten fuldt program i Premier League 2. juledag - den såkaldte Boxing Day - hvor Manchester United blandt andet brager sammen med Sunderland på Old Trafford.

'The Black Cats' bliver ledet af den tidligere United-manager David Moyes, der tilbage i 2014 blev fyret efter blot ni måneder i jobbet. Kampen i Manchester mandag eftermiddag bliver hans første gensyn med Old Trafford siden afskedigelsen. Og op til den begivenhed åbner Moyes op for flere interessante ting i et interview med engelske The Telegraph.

Den engelske træner langer i første omgang ud efter United, som han ikke mener lever op til de traditioner, som klubben ellers plejer at være kendt for.

– Manchester United var en klub med flotte traditioner, hvor de valgte britiske managers. Den tradition er nu forbi. De var en klub, som tænkte meget over deres transfers. De forsøgte ikke at konkurrere med alle andre klubber. De gjorde det, de mente var rigtigt og brugte pengene derefter. Den tid er også forbi. Det er den vej, United har valgt at gå, siger David Moyes og stikker dermed til den nuværende ledelse i klubben.

Moyes lykkedes ikke med at løfte arven efter legenden Sir Alex Ferguson, selvom han blev udråbt og udnævnt til 'The Chosen One' af tilhængerne og Ferguson selv.

Foto: AP
Foto: AP
 

Men den nuværende Sunderland-manager forsvarer sig med, at det hele heller ikke er gået efter planen for Louis van Gaal eller den nuværende manager, Jose Mourinho.

- Efter mig blev to succesfulde managers hentet til klubben. Og du kan se, hvor svært de har haft i det job. Det er ikke nemt, forsikrer Moyes, der mener, at jobbet måske havde været nemmere, hvis det var lykkedes for ham at hente nogle af de store stjerner, som han og klubben havde samtaler med.

I sommeren 2014 havde han en mundtlig aftale med Toni Kroos, der ønskede at forlade Bayern München. Men inden aftalen blev underskrevet, blev Moyes fyret og den nyansatte manager, Louis van Gaal, aflyste efterfølgende handlen. I stedet valgte den tyske stjerne at fortsætte karrieren i Real Madrid.

- Alt var aftalt med Toni. Han skulle skifte til United den sommer. Jeg havde haft samtaler med ham og med hans agent, afslører Moyes.

Foto: AP
Foto: AP
 

Det var bestemt ikke den eneste stjernespiller, som United glippede i det tidsrum, hvor Moyes stadig regerede i den røde del af Manchester.

- Noget af det første jeg ville, da jeg blev manager i United, var at hente Gareth Bale. Jeg har altid følt, at han var en United-spiller. Jeg kæmpede til det sidste for ham. Vi tilbød faktisk flere penge til Tottenham. Men Gareth havde taget sin beslutning. Han var den spiller, jeg allerhelst ville have til United, fortæller Moyes og afslører samtidig, at man også prøvede at hente Cesc Fabregas til Old Trafford.

- Vi troede, at vi havde aftalen på plads med ham. Men nogle gange sker handler bare ikke. (Fabregas blev i Barcelona og skiftede til Chelsea sæsonen efter red.) I forhold til Bale-transferen var vi på hælene fra start af, for Real Madrid var hans favorit. Men Cesc-handlen var en skuffelse. Det var meget tæt på at ske, siger Sunderland-manageren.

I stedet lykkedes det Moyes at hente Juan Mata og Marouane Fellaini som forstærkninger.

Den rutinerede skotske træner har siden United-fyringen i april 2014 haft et ikke alt for heldigt ophold i spanske Real Sociedad, hvor han også måtte smutte før tid.

I juli i år overtog han tøjlerne i Sunderland, som aktuelt ligger på en nedrykningsplads med 14 point efter 17 kampe. Hans gamle klub Manchester United klarer sig lidt bedre med Jose Mourinho ved roret, der har samlet 30 point i ligeså mange kampe.

Premier League Arrig Mourinho i store problemer: Dårligere end Moyes og van Gaal

Premier League United-flop tæt på historisk skidt Premier League-start

14 kommentarer
Vis kommentarer