Nervøs dansk Leicester-fan: Champagnen lagt på køl

Den inkarnerede Leicester-tilhænger Peter Netuka er ærgerlig over, at hans hold ikke formåede at vinde på Old Trafford. Men han tror på, at Chelsea mandag aften sender mesterskabet til de blå-blusede

Dansk Leicester-fan håber på mesterskabsfest i aften. (Foto: Anders Brohus)
Dansk Leicester-fan håber på mesterskabsfest i aften. (Foto: Anders Brohus)

Leicester-fan Peter Netuka fik ikke lukket et øje natten til søndag. Og det var der en ganske god grund til.

De sensationelle dukse i Premier League kunne i weekenden med en sejr på Old Trafford sikre sig klubbens første mesterskab. Det glippede dog, da opgøret endte 1-1.

60-årige Peter, der er født i Leicester, og har fulgt klubben siden han kan huske det, så opgøret på en engelsk pub i Aarhus sammen med sin kone og sine to sønner - der også har kastet deres kærlighed på farmands store passion.

- Jeg har det fint. Det var ærgerligt, at vi ikke vandt, men jeg er stolt af mit hold, der formåede at komme tilbage. Men jeg var meget nervøs inden kampen. Det begyndte at køre rundt i min mave, da vi nærmede os pubben. Og nu hvor jeg snakker med jer, så begynder jeg allerede at blive nervøs for i aften, siger Peter.

Peter Netuka har to sønner, der også har erklæret kærlighed til farmands passion - nemlig Leicester City - førerholdet i Premier League. (Foto: Anders Brohus) Premier League Dansk Leicester-fan: Jeg var helt nede og grædefærdig

Leicester kan mandag aften sikre sig det sensationelle mesterskab, hvis konkurrenterne fra Tottenham sætter point til mod Chelsea på Stamford Bridge.

Skolelæreren fra Juelsminde tror på, at de blå-blusede fra London kan sørge for det rette resultat.

- Ja, jeg tror 100 procent på det. Jeg boede i London for mange år siden, og havde den fornøjelse at se en kamp mellem de to klubber. Der fandt jeg ud af, at Chelsea-tilhængerne slet ikke kan lide Spurs, og de vil for alt i verden ikke have, at de bliver mestre. Jeg håber spillerne kan mærke, at fansene på ingen måde vil have, at Tottenham vinder, siger han.

Peter har oplevet mange nedture som Leicester-fan. I aften kan han muligvis få sin største glæde. (Foto: Anders Brohus)
Peter har oplevet mange nedture som Leicester-fan. I aften kan han muligvis få sin største glæde. (Foto: Anders Brohus)
 

Peter, der er søn af den tidligere danske landstræner Ernst Netuka, er sådan set ligeglad med, hvordan mesterskabet kommer i hus. Det skal bare sikres snart.

- Det er jo ikke Chelsea, der vinder titlen for os. Vi har været bedst over 38 kampe. Jeg vil gerne have, at det bliver ordnet, så jeg ikke skal være et nervevrag længere. Tænk, hvis vi går hen og jinxer det med al det her snak. Det holder jeg ikke til, siger han.

Men hvis du selv skulle vælge - ville du helst have, at I sikrede den i aften eller i weekenden mod Everton på jeres egen hjemmebane?

- Jeg ville ønske, vi havde sikret den i går! Ved du hvad, nu skal det bare være. Det skal ske i aften. Hvis ikke det sker, jamen så må det ske i næste weekend.

Den danske Leicester-fan skal se kampen hjemme i sofaen, og har allerede gjort klar, hvis titlen kommer i hus.

- Jeg har købt en champagne for en sikkerheds skyld. Den kommer på køl. Det kan du være sikker på, fortæller Peter.

TV: Gense målene fra kampen mellem United og Leicester:

 

8 kommentarer
Vis kommentarer