Newcastle-træner svarer kræftramt spiller igen: Derfor blev du droppet

Jonas Gutierrez har anklaget Newcastle for bevidst at have udeladt ham af holdet og kørt ham ud på et sidespor på grund af hans kræftsygdom. John Carver, der undervejs trænede argentineren, svarer nu på tiltalen og mener ikke overraskende, at klubben handlede korrekt

Jonas Gutierrez var bare ikke god nok. Sådan forklarer John Carver, hans tidligere træner, hvorfor argentineren blev droppet.
Jonas Gutierrez var bare ikke god nok. Sådan forklarer John Carver, hans tidligere træner, hvorfor argentineren blev droppet.

Argentinske Jonas Gutierrez stoppede hos Newcastle i sommer, men afskeden har ifølge ham selv ikke været helt stueren.

Det hænger sammen med, at han i 2013 fik konstateret testikelkræft og ifølge ham selv siden bevidst er blevet udeladt af holdet.

Årsagen til den påståede udelukkelse og de få spilleminutter er, at Gutierrez i sin kontrakt havde en klausul, der sagde, at kontrakten ville blive forlænget med et år efter 80 spillede kampe, og det var altså den klausul, som Newcastle ifølge Gutierrez var opmærksomme på, da de ikke gav ham spilletid.

- På grund af bekymringerne om min karriere opfatter jeg, at klubben sikrede sig, at jeg ikke startede i et tilstrækkeligt antal kampe, så klausulen ikke trådte i kraft. Jeg tror, at de var bange for, at min sygdom betød, at jeg ikke længere kunne spille på højeste niveau, har han tidligere udtalt ifølge bbc.com.

Se også: Gutierrez: Kræften giver mig ikke stamplads

Der var bedre spillere til rådighed
John Carver, der var midlertidig træner for klubben i sidste halvdel af sidste sæson, har nu svaret på tiltalen i forbindelse med søgsmålet.

- Selv hvis bestyrelsen havde forsøgt at forhindre mig i at vælge en bestemt spiller, Jonas inklusive, ville det have været meget svært for mig at finde et alternativ på grund af skader, siger han ifølge bbc.com

Han fortæller, at hans egen mor er død af kræft, og at han er skuffet over, at den argentinske offensivspiller ikke tog kontakt til ham, hvis han troede, ledelsen så skævt til ham som følge af sygdommen.

Kulørte træningsepisoder, som Carver nævner, kan også forklare, hvorfor Gutierrez ikke fik sin ønskede spilletid.

- Jonas viste en generel mangel på interesse i, hvad han skulle gøre, og det endte med, at jeg fire gange måtte bede om hans opmærksomhed. På grund af hans attitude bad jeg ham om at forlade banen, og så angreb han mig med groft sprog.

Træneren afviser, at den manglende forlængelse havde noget at gøre med klubbens forventninger til spillerens helbred efter den lange sygdomsperiode, og at beslutningen altså ene og alene bundede i sportslige betragtninger.

- Min mening er, at Jonas ikke skulle tilbydes en ny kontrakt, fordi der var bedre spillere til rådighed til at føre klubben fremad, afslutter den tdligere chef.

Se også: Kræftramt spiller følte sig presset ud af manager

TV: Se de bevægende billeder fra dagen, hvor Gutierrez gjorde comeback efter at have overvundet sin kræftsygdom.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere