Nu kommer den grimme sandhed om Ranieris fyring: Spillerne førte kniven

Morgenen efter det ellers tålelige nederlag på udebane i Sevilla i Champions League mødtes Leicester-spillere med klubejerne og fortalte, at situationen var uholdbar, lyder det i flere engelske medier med fingeren på pulsen

Opbakningen var total, da spillerne, her Christian Fuchs og Kasper Schmeichel, fejrede mesterskabet med deres manager, Claudio Ranieri. Foto: AP
Opbakningen var total, da spillerne, her Christian Fuchs og Kasper Schmeichel, fejrede mesterskabet med deres manager, Claudio Ranieri. Foto: AP

I maj krammede de deres allesammens fodboldfar og mestermager.

Torsdag morgen førte de selv samme spillere indirekte kniven mod deres manager Claudio Ranieri.

Det skriver adskillige engelske medier samstemmende.

I følge Sky Sports mødtes spillerne med klubbens ejere torsdag morgen efter det yderst tålelige 1-2 nederlag på udebane i Sevilla i Champions League. Mødet skete på ledelsens foranledning.

En gruppe seniorspillere fortalte her, at forholdet mellem italieneren og andre medlemmer af trænerstaben, inklusiv Ranieris assistent Craig Shakespeare, var brudt sammen.

Han forventes nu at blive i klubben og stå i spidsen for holdet mod Liverpool mandag sammen med førsteholdstræner Mike Stowell, mens en anden førsteholdstræner, Paolo Benetti, og den såkaldte sports science coach, Andrea Azzalin, forlader klubben sammen med deres chef.

MirrorSport erfarer, at seniorspillere fra truppen har klaget over Ranieri til klubejer Vichai Srivaddhanaprabha og fortæller følgende anekdote:

Efter hjemmenederlaget på 0-3 til Manchester United kom en af holdets absolutte støttespillere ind i players lounge og bekendtgjorde:  ’That's it, we don't know what we are doing, we are ****ed’.

Det skete med adresse til Ranieris konstante forandringer i holdopstilling, taktik og mandskabsbehandling, som efterlod mere forvirring end forbedring.

For bare 14 dage siden fik Ranieri et offentligt løfte om, at han var fredet frem til slutningen af sæsonen

Claudio Ranieri og Kasper Schmeichel omfavner hinanden efter Leicesters sejr over Club Brügge i Champions League. Nu er italieneren fortid, og spillerne har formentlig fået deres vilje i følge engelske medier. Foto: AP
Claudio Ranieri og Kasper Schmeichel omfavner hinanden efter Leicesters sejr over Club Brügge i Champions League. Nu er italieneren fortid, og spillerne har formentlig fået deres vilje i følge engelske medier. Foto: AP

Raneiri blev ifølge The Times informeret om sin fyring af klubdirektør Jon Rudkin på klubbens træningsanlæg og siges at være blevet meget chokeret. Han havde senere en samtale med klubejerne men var ikke i stand til at sige farvel til spillerne, før han forlod stedet.

Ranieri blev af den øvrige trænerstab overtalt til at lette lidt på de fysiske krav til spillerne i et mere tætpakket program i denne sæson, fordi spillerne havde klaget over, at belastningen havde indflydelse på resultaterne. Omvendt var Ranieri ifølge The Times rystet over, at flere af sidste sæsons støttespillere tilsyneladende savnede motivation.

Italieneren følte også, at hans autoritet overfor spillerne blev forsøgt undergravet af nogle af de folk i staben, som blev i klubben efter fyringen af hans forgænger Nigel Pearson.

John Percy skriver i Daily Telegraph, at stemningen i Leicesters omklædningsrum længe har været ‘totalt flad’, og at nogle spillere skulle have formuleret, at nedrykning var uundgåelig med Raneiri ved roret. Et scenario om spillermagt, der ligner det, der ramte José Mourinho i Chelsea sidste år.

Se også: Det syder og bobler: Kandidater i kø for at redde Leicester

Se også: Mourinho i varm hyldest til vennen Ranieri

Hjertet siger nej, men hjernen ja til fyringen af Claudio Ranieri, mener Peter Kjær. Foto: AP Premier League - 23. feb. 2017 - kl. 22:51 Efter mester-fyring: Spøjs timing!

1 af 2 Foto: AP
2 af 2 Opbakningen var total, da spillerne, her Christian Fuchs og Kasper Schmeichel, fejrede mesterskabet med deres manager, Claudio Ranieri. Foto: AP
30 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere