Nu ler Wenger: Arsenal tog første stik mod Chelsea

Efter 14 forsøg lykkedes det Arsenal med Arsene Wenger som manager, at slå Chelsea mens José Mourinho har styret holdet. 1-0 vandt de rødhvide i Community Shield

Arsenal skulle blot bruge en scoring for at hente sæsonens første titel, Community Shield, mod Chelsea. Og den sørgede Alex Oxlade-Chamberlain for. (Foto: AP/Kirsty Wigglesworth)
Arsenal skulle blot bruge en scoring for at hente sæsonens første titel, Community Shield, mod Chelsea. Og den sørgede Alex Oxlade-Chamberlain for. (Foto: AP/Kirsty Wigglesworth)

Han har aldrig rigtig haft noget at grine af. I hvert fald ikke de 13 gange han tidligere har stået over for Chelsea, mens José Mourinho har været manager for 'The Blues'. Men denne gang kan Arsenals franske manager Arsene Wenger endelig vække kæbemusklerne fra komaen og grine løs af Mourinho.

For i 14. forsøg fik franskmanden sin første sejr over sin til tider spydige, portugisiske rival Mourinho, da Arsenal søndag eftermiddag vandt 1-0 over Chelsea i Community Shield på Wembley. Sejren sikrede kantspilleren Alex Oxlade-Chamberlain med en fremragende vrist-scoring midt i 1. halvleg.

Se også: Rooney får comeback for Everton

Kampen igennem var der tempo på spillet. Og de tog hold skiftedes pænt til at tage sig af bolden - og chancerne.

Første rigtig gode mulighed tilfaldt Arsenals Theo Walcott. Efter 23 minutters spil sendte spanske Monreal et godt skruet frisparksindlæg ind i panden på Walcott, der dog ikke kunne få fart og vinkel nok på sit hovedstød til at score.

Til gengæld kunne Walcott og holdkammeraterne juble minuttet efter.

Her afleverede netop Walcott til kantspilleren Oxlade-Chamberlain, som slog til efter et par fikse og fartfulde driblinger inde i feltet, der endte med, at han lagde læderet over til sit venstreben og vrist-bankede bolden op i det fjerneste målhjørne.

Chelsea havde dog også deres chancer.

Se også: Mor afslører: Barcelona-stjerne til England

Med 10 minutter til pause sendte franske Loïc Remy et indlæg ind i hovedet på en helt fri Ramires. Men fra en position mellem stregen og pletten headede brasilianeren bolden over målet.

I 2. halvleg havde Chelsea muligheden for at udligne Arsenals føring, da Cesc Fabgregas sendte en fremragende stikning af sted til Eden Hazard, men desværre for belgieren blev han generet så til pas meget af Koscielny i skudøjeblikket, at han sendte bolden langt over mål.

Med cirka 25 minutter igen af opgøret blev franske Olivier Giroud sendt på banen. Og på bare 30 sekunder havde den store angriber to afslutninger. Ved den første sneg han sig til bageste stang, men kunne ikke helt få ram på indlægget fra målscorer Oxlade-Chamberlain.

Se også: Naboen brokkede sig: Chelsea-stjerne så højlydt porno

Derefter tog det fart med gode chancer til begge hold.

For bare nogle minutter senere var Chelseas indskiftede Oscar en handskelængde fra at udligne på direkte frispark. Men den tidligere Chelsea-målmand Petr Cech fik akkurat dén handske på, som forhindrede en scoring.

Og nogle sekunder senere burde Giroud have scoret på et fikst oplæg fra Ramsay, som afleverede til franskmanden ved at lave en tunnel på Kourt Zouma inde i feltet. Men Girouds højreben kunne ikke holde bolden nede ved afslutningen.

Bare få minutter før det hele var forbi, havde spanske Santi Cazorla muligheden for at øge føringen, men hans afslutning blev for sløset, samtidig med at han driblede for tæt på Thibaut Courtois, som lukkede helt af.

Heldigvis - for Arsenal - var det ikke nødvendigt med flere scoringer. For kampen endte 1-0. Og så kunne Wenger grine og smile, mens Mourinho gik mere eller mindre mavesur ned i spillertunnellen.

1 af 2 . Foto: (AP/Kirsty Wigglesworth)
2 af 2 Arsenal skulle blot bruge en scoring for at hente sæsonens første titel, Community Shield, mod Chelsea. Og den sørgede Alex Oxlade-Chamberlain for. (Foto: AP/Kirsty Wigglesworth)
12 kommentarer
Vis kommentarer