Ny Arsenal-boss debuterer med pointdeling

Mikel Artetas Arsenal spillede 1-1 i Bournemouth. Carlo Ancelotti debuterede på Evertons sidelinje med sejr

Mikel Arteta fik et enkelt point i sin debut som Arsenal-manager. Foto: John Sibley/Reuters/Ritzau Scanpix
Mikel Arteta fik et enkelt point i sin debut som Arsenal-manager. Foto: John Sibley/Reuters/Ritzau Scanpix

Arsenals Mikel Arteta fik ikke den start, som han havde håbet på i spidsen for sin nye klub, mens Carlo Ancelotti til gengæld fik en resultatmæssig perfekt start i spidsen for Everton.

Arsenal måtte rejse hjem fra den engelske sydkyst med et enkelt point efter at have spillet 1-1 ude mod Bournemouth, mens Everton vandt med 1-0 hjemme over midterholdet Burnley.

Arteta og Ancelotti blev begge ansat kort før jul, og de kunne egentlig have debuteret allerede 21. december, da de to klubber mødtes i Liverpool. Men ved den lejlighed så de begge kampen fra tribunen, mens vikarerne Fredrik Ljungberg og Duncan Ferguson stod for instruktionerne på sidelinjen.

Arsenal var det bedste hold gennem store dele af kampen, men så snart den underpræsterende storklub nærmede sig målet, blev det krampagtigt.

Mere snert var der i hjemmeholdets sjældne angreb, og ti minutter før pausen gav det et føringsmål til Bournemouth. Tæt under mål kom Dan Gosling først på Jack Staceys flade indlæg og drejede bolden i mål.

Den fortjente udligning faldt midt i anden halvleg. Et afrettet skud havnede hos gaboneseren Pierre-Emerick Aubameyang, og han udlignede med indersiden.

Med 20 minutter tilbage blev danske Philip Billing skiftet ind for hjemmeholdet, og oprydderen fra Esbjerg var med til at køre det ene point i hus.

Mikel Arteta ærgrer sig over, at torsdagens debut ikke udmøntede sig i tre point, men han godkender sine spilleres indsats.

- Jeg var bange for, hvordan vi ville reagere, efter at vi kom bagud, men spillerne viste karakter. Jeg så noget af den attitude og passion, som jeg ønsker. Set over 90 minutter gik det bedre, end jeg havde forventet, siger Arteta ifølge Reuters.

Arsenal ligger nummer 11, mens Bournemouth ligger nummer 16 med to point til den forkerte side af nedrykningsstregen.

Hos Everton kan spillerne og Ancelotti glæde sig over, at holdet nu har fire point ned til stregen efter torsdagens 1-0-sejr over Burnley.

- Det var meget vigtigt, at vi ikke indkasserede et mål. Vi indkasserede end ikke et skud inden for rammen. Og hele holdet leverede en god indsats, siger Ancelotti ifølge AFP.

Angriberen Dominic Calvert-Lewin blev den helt store helt med ti minutter tilbage af den ordinære tid. Via målmandens hånd og stolpen endte Calvert-Lewins flyvende hovedstød med at gå i mål til stor jubel på Goodison Park.

Anfører Pierre-Emile Højbjerg spillede en god kamp, da Southampton vandt over Chelsea. Foto: Adrian Dennis/AFP/Ritzau Scanpix Premier League Højbjerg lagde op i sensation

Christian Eriksen måtte nok engang tage til takke med en plads på bænken for Tottenham, men danskeren kom ind i anden halvleg, og det skulle få afgørende betydning for kampen. Foto: Andrew Couldridge/Ritzau Scanpix Premier League Eriksen fik afgørende rolle

Kasper Schmeichel er kåret til årtiets målmand i Championship. Foto: Carl Recine/Ritzau Scanpix Premier League Schmeichel vinder stor kåring: - Han er fantastisk

0 kommentarer
Vis kommentarer