Ny regel i Premier League: Hård karantæne for film

Når bolden igen ruller i den bedste engelske række denne weekend, skal spillerne tænke sig meget om, før de simulerer en skade, der kan få en modspiller udvist

Spillere som David Luiz, der bevidst filmer for at få en modspiller smidt ud, vil i fremtiden blive hårdt straffet i Premier League.
Spillere som David Luiz, der bevidst filmer for at få en modspiller smidt ud, vil i fremtiden blive hårdt straffet i Premier League.

I Premier League er man ikke glad for, når spillerne filmer sig til et frispark, straffespark eller noget helt tredje.

I andre ligaer ser man mere blidt på dette fænomen, men i England er der ingen kære mor. Når en spiller bevidst simulerer, får han i den grad på puklen af modstanderholdet, fansene og medierne.

På trods af at man ikke tolererer dette i den bedste engelske række, sker der stadig, at en spiller med vilje snyder for at få en fordel. Og fra tid til anden er konsekvensen, at en spiller bliver udvist, efter en modstander filmer bevidst.

Det skete blandt andet tilbage i 2013, da Manchester United mødte Crystal Palace på Old Trafford. Hjemmeholdets Ashley Young havde allerede tidligere i kampen fået gult kort for at filme sig til et straffespark, men det stoppede ham ikke i at forsøge igen kort før pausen.

Her opfattede kampens dommer dog ikke, at Young endnu engang snød, og derfor tildelte han United straffe, mens Crystal Palaces Kagisho Dikgacoi måtte gå den tunge vej mod omklædningsrummet, da han blev præsenteret for det røde kort.

Men det skal være slut nu. Nu bliver synderne straffet hårdt, hvis de forsøger at snyde.

Det engelske fodboldforbund har nemlig indført en ny regel, som allerede gælder fra weekenden, hvor Premier League sparkes i gang.

Reglen går helt simpelt ud på, at hvis en spiller bevidst filmer i et forsøg på at få en modspiller udvist, kan han selv få karantæne. Straffen kan være helt op tre kampe i skammekrogen, og det vil en jury af tre tidligere topdommere sidde og vurdere ud fra tv-billeder.

Reglen gælder altså ikke, hvis en spiller filmer sig til et frispark eller straffespark.

Hvis dommeren finder en spiller skyldig i film, vil det røde kort, som modstanderen i situationen fik, blive annulleret.

TV: Ashley Young er ikke den eneste spiller, der har 'spillet' på at få en modspiller udvist. Gense denne episode med David Luiz, der helt åbenlyst grinede, da Uniteds Rafael fik en tidlig badebillet.

22 kommentarer
Vis kommentarer