Ny udvikling i fly-ulykke: Sigtet for uagtsomt manddrab

Politiet sigter 64-årig mand for uagtsomt manddrab i sagen om Premier League-indkøbet Emiliano Sala, der styrtede i døden i januar

Da Nates skulle spille sig første kamp efter Emiliano Salas forsvinden, havde klubben arrangeret en rørende hyldest. Video: SNTV

22. januar i år forsvandt Cardiffs rekordindkøb Emiliano Sala, da han var på vej i privatfly fra sin tidligere klub Nantes og over den engelske kanal til sin nye klub.

Siden blev Sala fundet død, og nu er en mand sigtet for uagtsomt manddrab i sagen.

- Vi har gennemført en omfattende undersøgelse af forholdene i forbindelse med Salas død og fortsætter det sammen med luftfartsvæsenet, siger Simon Huxter fra Dorsets politi.

- Som led i denne undersøgelse skal vi overveje, om der er tegn på kriminalitet, og vi har i dag 19. juni anholdt en 64-årig mand North Yorkshire-området og sigtet ham for uagtsomt manddrab, lyder det fra politiet.

Piper Malibu PA46, hvor Emiliano Sala var ombord. Foto: James aircaft@Gloucestershire Wikimedia Commons
Piper Malibu PA46, hvor Emiliano Sala var ombord. Foto: James aircaft@Gloucestershire Wikimedia Commons

Emiliano Sala i aktion for Nantes, inden rekordskiftet til Cardiff. Foto: LOIC VENANCE/Ritzau Scanpix
Emiliano Sala i aktion for Nantes, inden rekordskiftet til Cardiff. Foto: LOIC VENANCE/Ritzau Scanpix

- Et stort, sort hul, lyder Carina Lundbye Hansens beskrivelse af tiden efter tragedien. Indsat Allan Simonsen. Foto: Tim Kildeborg Jensen og Thomas Lekfeldt (indsat billede) Sport og Spil Så kæresten dø på TV: Jeg er smadret indeni - for altid!

Den sigtede svarer på politiets spørgsmål og er blevet løsladt igen, men undersøgelserne fortsætter, oplyser politiet.

Politiet beder medier og offentligheden om at afholde sig fra spekulationer i sagen, da det kan påvirke de involverede familier og stå i vejen for undersøgelserne.

- Derfor frigiver vi ikke yderligere oplysninger om identiteten på den person, der er blevet arresteret med mindre denne person er forpligtet til at møde op i retten igen, lyder det.

Det var først 4. februar, at Salas lig blev fundet, mens flyets 59-årige pilot stadig er savnet.

Cardiff havde to dage før flyets forsvinden købt den argentinske fodboldspiller i den største transfer i klubbens historie.

Tidligere på foråret anholdt politiet en 48-årig kvinde og en 62-årig mand i sagen, fordi de havde delt billeder af Salas lig, som du kan læse lige her.

I april blev Salas familie ramt af endnu en tragedie, da Emilians far døde efter et hjertetilfælde.

Foto: AP Intl. fodbold Efter Salas tragiske død: Slagsmålet om pengene er begyndt

Salas begravelse i februar i Argentina. Foto: Natacha Pisarenko/Ritzau Scanpix
Salas begravelse i februar i Argentina. Foto: Natacha Pisarenko/Ritzau Scanpix

Emiliano Salas kiste bæres ud af kirken af familiemedlemmer og kollegaer i argentinske Progreso 16. februar. Foto: Natacha Pisarenko/AP/Ritzau Scanpix Premier League Politiet chokeret over billede af død fodboldspiller: Usmageligt!

Emiliano Salas lige blev fundet 6. februar. Flere uger efter flystyrtet. Foto: Ritzau Scanpix Premier League Nye oplysninger om Salas død: Pilot måtte ikke flyve

Dengang følte jeg, at jeg var ved at miste det hele. Mit liv passerede nærmest for mig. Det eneste, jeg kunne gøre, var, at blive ved med at kæmpe - og det var det, der gjorde, jeg overlevede, siger Jeppe Morell. Foto: Ernst van Norde Sport og Spil Dansk topbokser svævede mellem liv og død

4 kommentarer
Vis kommentarer