Annonce:
Annonce:

Nyt United-nederlag sender Van Gaal tæt på fyring

Stoke forværrede Manchester Uniteds krise på Britannia Stadium - to tidlige scoringer afgjorde lørdagens tidligere Premier League-opgør

Stoke jubler efter en scoring mod Manchester United. 2-0 vandt hjemmeholdet på Britannia Stadium (Foto: AP)
Stoke jubler efter en scoring mod Manchester United. 2-0 vandt hjemmeholdet på Britannia Stadium (Foto: AP)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Premier League

Louis van Gaal skal være heldig, hvis han fejrer nytår som Manchester United-manager...

Nogen bombe vil det i hvert fald ikke være, hvis den yderst pressede hollænder bliver fyret (af) i den nærmeste fremtid. De Røde Djævle er i krise, og den blev yderligere forstærket 2. juledag på Britannia Stadium i Stoke.

Manchester United havde vundet de 11 forudgående sæsoner på Boxing Day, men nu kan de heller ikke en gang vinde på den hellige fodbolddag. Stoke vandt 2-0 på to scoringer midt i 1. halvleg og sendte van Gaal endnu nærmere arbejdsformidlingen.

Vrissen van Gaal skred fra pressemøde: Ja, vi er pressede!

Hollænderen havde droppet Wayne Rooney til opgøret. For første gang siden januar 2014 var kaptajnen droppet, og ifølge van Gaal var årsagen, at spanske Ander Herrera passede bedre end i hans gameplan.

Annonce:

Det var dog svært at se, hvad den hollandske managers gameplan egentlig var. Stoke satte sig hurtigt på opgøret og var bedre til at spille i blæsten end gæsterne fra Manchester.

Den hårde blæst spillede De Røde Djævle et puds, og spillede med, da Stoke efter 19 minutter fortjent kom foran.

Memphis Depay havde forvildet sig ned på venstre back og ville heade bolden tilbage til David De Gea. Bolden blev dog hængende i luften, så i stedet for at lande i armene på Manchester United-målmanden, blev det et perfekt oplæg til Glen Johnson.

Den tidligere Liverpool-spiller lagde uselvisk bolden på tværs i feltet til Stokes lille spanske troldmand, Bojan Krkic, der efter et enkelt træk med ydersiden kunne prikke Stoke foran 1-0.

Se Memphis Depays brøler her:

Så rockede Britannia Stadium, og nogle minutter senere nærmest skælvede Stokes hjemmebane.

Krkic sendte et frispark i muren, men returbolden endte hos Marko Arnautovic, der med et dommedagshug sendte bolden ind bad David De Gea til en 2-0-føring til Stoke.

Se chanceløs De Gea blive passeret for anden gang:

Annonce:

Samme Arnautovic havde ti minutter før pausen chancen for at gøre det til 3-0, da Krkic spillede ham fri, men denne gang endte østrigerens afslutning på den forkerte side af stolpen.

Det levede Stoke-tilhængerne med. De havde travlt med at fortælle Louis van Gaal, hvad der ville komme til at ske. 'Sacked in the morning', sang de ned med den pressede Manchester United-manager, og skal man ellers tro de engelske medier, så kan det meget vel ske.

Sir Bobby Charlton så i hvert fald bekymret ud på de fine pladser på Britannia Stadium, og det var også skuffende, hvad Manchester United-spillerne leverede i 1. halvleg.

Louis van Gaal græmmer sig (Foto: AP)
Louis van Gaal græmmer sig (Foto: AP)
 

Louis van Gaal satte Wayne Rooney på banen fra 2. halvlegs start i stedet for hans uheldige landsmand Depay.

Det blev bedre i en ganske underholdende halvleg, og Rooney var tæt på at få en assist efter 64 minutter, da han lagde en flad præcis bold ind til Marouane Fellaini.

Annonce:

Belgieren havde kun 7-8 meter ind til mål, men formåede alligevel ikke at passere Jack Butland. Tættere på kom Manchester United ikke på en scoring, og holdet har nu ikke vundet i sine syv seneste kampe.

Spørgsmålet er derfor, hvem der sidder på bænken mod Chelsea mandag. Næppe Wayne Rooney - og muligvis heller ikke Louis van Gaal...

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: