Officielt: Dansk stjerne i kæmpe Premier League-transfer

Den danske fodboldspiller Philip Billing skifter til Premier League-klubben Bournemouth

Billing bliver i Premier League. Foto: AP/Matt Mcnulty
Billing bliver i Premier League. Foto: AP/Matt Mcnulty

2. division i fodbold begynder denne weekend. Husk at du med et login til Ekstra Bladet + kan se alle de kampe, du skulle have lyst til. Køb dig adgang lige her

Philip Billing skal også i den kommende sæson spille i Premier League.

Mandag skriver Bournemouth på sin hjemmeside, at den danske fodboldspiller er blevet købt i Huddersfield og har skrevet under på en langtidskontrakt, hvis nøjagtige længde ikke oplyses.

Prisen, som Bournemouth har måtte betale, oplyses heller ikke. Ifølge det britiske medie The Guardian har Billing kostet omkring 15 millioner pund, der svarer til lidt over 120 millioner kroner.

Den 23-årige midtbanespiller gjorde sig også i Premier League i sidste sæson, hvor Huddersfield dog endte med at rykke ned.

Nu er Billing så tilbage i den bedste engelske række for Bournemouth, der sluttede som nummer 14 i tabellen i sidste sæson.

Danskeren kom til Huddersfield fra Esbjergs ungdomsafdeling i 2013 og nåede at spille 91 kampe på englændernes førstehold.

Philip Billing har spillet 12 U21-landskampe og var senest med for Danmark under U21-EM i juni. Han har stadig sin første A-landskamp til gode.

En anden landsholdsdansker i Mathias 'Zanka' Jørgensen er endnu på kontrakt hos Huddersfield. Ifølge flere engelske medier er det blot et spørgsmål om tid, før også han er væk.

Tidligere har Jonas Lössl stået mellem stængerne i klubben, men er nu at finde i Everton.

Se også: Iskold klub-boss: 'Zanka' er færdig!

Se også: Danskere i kulden: På vej væk fra klubben

Se også: Dansker solgt til Bundesligaen: Superliga-klub scorer millioner

61 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere