Ondt værre for Eriksen: Saves over i engelske medier

Christian Eriksens statistik fra weekendens udekamp mod Everton er deprimerende læsning for den i forvejen udskældte dansker, der får sendt endnu flere hårde ord i sin retning fra engelske medier

Hvor påvirket er Eriksen af situationen i Tottenham, og hvilken klub skifter han til?
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold
Følg Engelsk fodbold
Følg Premier League

Det har ikke altid været let at være Christian Eriksen det her efterår, hvor meget negativ kritik er suset ind over den vindblæste danske landsholdsstjerne.

Efter søndagens uafgjorte kamp mod Everton er kritikken kun tiltaget i styrke.

Han scorer laveste karakter i engelske aviser, og en uheldig statistik fra kampen har også gjort ham til genstand for hån på sociale medier.

Danskeren formåede nemlig hverken at skabe en chance, levere en bolderobring, være afsender på et forsøg mod mål eller at få udfordret en modstander.

Til gengæld stod han noteret for et gult kort og 16 boldtab.

Mangler autoritet
Det har også sat sit præg på karaktergivningen i de engelske medier, der ikke har meget positivt at sige om den tidligere meget roste Tottenham-playmaker.

Squawka selv giver danskeren karakteren fem, næst-laveste karakter givet ved den lejlighed.

De kritiserer Eriksen for unødvendigt mange boldtab, for sit gule kort og for i det hele taget ikke at have autoritet på banen, hvad de beskriver som 'et velkendt syn'.

Lige så hårde er The Independent og Sky Sports, der bedømmer Eriksen til at have været dårligst for sit hold med karakteren fem.

Han delte kun den lave karakter med Son-Heung Min, som mest af alt vil blive husket for sit røde kort, efter at sydkoreaneren havde været involveret i en tackling, der førte til en meget voldsom skrækskade for Evertons Andre Gomes.

Football London giver Eriksen bundkarakteren fire, kun delt med sent indskiftede Giovani Lo Celso, og revser den forhenværende Ajax-spiller for sløsede afleveringer og konkluderer nedslående, at danskeren er 'så langt fra sit bedste og viser nul tegn på forbedring.'

Engelske Inews giver ligeledes Eriksen laveste karakter og hæfter sig også ved, at danskeren ikke så ud til at anstrenge sig eller gøre en indsats efter sine mange boldtab.

 'En skygge af sit tidligere selv', vurderer de.

Christian Eriksen har haft meget at tænke over i løbet af efteråret. Blandt andet hvor han og familien skal hen efter sommerens kontraktudløb. Her ses han til et pressemøde med landsholdet. Foto: Ritzau Scanpix
Christian Eriksen har haft meget at tænke over i løbet af efteråret. Blandt andet hvor han og familien skal hen efter sommerens kontraktudløb. Her ses han til et pressemøde med landsholdet. Foto: Ritzau Scanpix

Uønsket af klublegender
Ikke meget er gået helt efter planen for den danske landsholdsstjerne, der formentlig havde regnet med at blive flået væk fra London efter sommer-flirt med bejlere af en karat som Real Madrid og Bayern München.

Sommer-flirten udviklede sig dog aldrig til mere, og kun ligakonkurrenterne Manchester United bød sig for alvor til.

Danskerens spil har siden haltet gevaldigt i efterårssæsonen, mens mange har spekuleret i, om den nedadgående formkurve har været udtryk for en slet skjult skuffelse over stadig at være i Tottenham.

Det har fået store navne til at veje ham for let til nogle af de helt store destinationer i Europa.

Blandt andre har Sky Sports' Jamie Carragher fastslået, at Eriksen ganske enkelt ikke var 'god nok til Real Madrid'.

Da Manchester United var på tapetet, gav klublegenden Roy Keane i medierne slet og ret udtryk for, at han ville fraråde at købe ham.

Og da Bayern München så var oppe at vende som et muligt skifte, fik Eriksen her også den kolde skulder af et af den sydtyske klubs største koryfæer, Lothar Matthäus.

- Et skifte til Bayern München vil ikke give nogen mening for mig. Han er ikke en spiller, der kan hjælpe Bayern, var Bayern- og Tyskland-legendens kontante reaktion på rygterne.

Og som fem sæsoner med kvalitet på banen er blevet afløst af langt mere anonyme kampe for Tottenham, er danskerens stjernestatus også så småt begyndt at falme på hjemmefronten.

Den tidligere mangeårige Tottenham-målmand Erik Thorstvedt mente i sidste uge, at det var 'en katastrofe', at Eriksen ikke var blevet solgt, og at danskeren ikke vil ende i en pæn afsked med den klub, hvor han i seks år har haft sine græsgange.

- Det, der har været et fantastisk Tottenham-kapitel for Christian Eriksen, ender på en sur måde. Det tror jeg ikke, der kommer til at være nogen tvivl om, siger Thorstvedt.

Kriseramt Eriksen: Dårligste start nogensinde

Uenige om uinteresseret Eriksen: - Køb ham ikke

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+