På krigsstien igen: Spydig Mourinho stikker til forgængeren

José Mourinho mere end antyder, at Louis van Gaal var skyld i Manchester Uniteds nedtur. Og han begrunder det med, at målmand David De Gea var holdets bedste

José Mourinho kan ikke lade være med at stikke til folk. Denne gang går det indirekte ud over Uniteds eks-manager Louis van Gaal. Foto: AP/Javier Garcia.
José Mourinho kan ikke lade være med at stikke til folk. Denne gang går det indirekte ud over Uniteds eks-manager Louis van Gaal. Foto: AP/Javier Garcia.

José Mourinho har det med at kritisere folk omkring sig. Både med-, modspillere og trænere får ofte en tur i Mourinho-møllen. Sjældent holder han sig tilbage, hvis han synes noget er galt eller uretfærdigt.

Denne gang kritiserer portugiseren indirekte Manchester Uniteds eks-manager Louis van Gaal.

Det gør han ved at kommentere en tidligere kåringer af David De Gea som årets spiller i United. Kåringer i perioden, hvor van Gaal var manager.

- Når målmanden sæson efter sæson kåres til årets spiller i klubben, betyder det, at noget er galt, siger Mourinho ifølge The Sun om prisen som årets spiller i United, som de tre seneste år er gået til De Gea og uddyber:

- Forhåbentlig bliver han ikke årets spiller i år, men han bliver forhåbentlig ved med at have vigtige redninger for, som han havde i sidste uge (i 2-0-sejren over West Ham, red.), siger Mourinho.

Den indirekte kritik er en angreb på Louis van Gaals United-hold i tiden før Mourinho kom til.

Med ordene mener Mourinho ganske tydeligt, at United var alt for pressede og måske også for defensive og sårbare under van Gaal, siden De Gea, kunne være sit holds bedste.

Mourinho forsikrer i hvert fald, at det ikke er en kritik af sine klassekeeper De Gea.

- Selvfølgelig vil jeg gerne have, at målmænd anerkendes, at de vinder 'Den Gyldne Bold', bliver årets spiller i Premier League, siger han.

Men portugiseren mener, at målmanden er uden for kategori. At den spiller en anden rolle end markspillerne, og derfor er speciel.

- Målmænd er ensomme fyre med en anderledes trøje end alle de andre. Når de spiller fantastisk, så glemmer folk, men når de laver fejl, husker alle det.

- Det var også derfor jeg krammede De Gea efter sejren over West Ham. For havde det ikke være for De Geas redninger, havde vi ikke scoret og fået de tre point.

Lørdag spiller United FA Cup-kamp hjemme mod Reading klokken 13.30.

Her beder Moruinho til, at De Gea ikke bliver årets spiller igen:

Se også: Mourinho afslører: To stjerner smutter snart

Se også: Tottenham-spiller fanget på 'frækt' foto: - Hvad har han gang i?

Se også: Eriksen er nomineret til månedens spiller i England

Se også: Mourinho vil beskytte dommerne med ny teknologi

12 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere