På vej mod katastrofen: Nu starter Uniteds skæbnemåned

Uden udsigt til sølvtøj vil det være en katastrofe, hvis ikke storklubben forsvarer fjerdepladsen i Premier League. Men her venter Tottenham, Liverpool, City og Chelsea i de kommende kampe

Louis van Gall har al mulig grund til skepsis, hvis han kigger på det kommende kampprogram. (Foto: AP)
Louis van Gall har al mulig grund til skepsis, hvis han kigger på det kommende kampprogram. (Foto: AP)

Når Louis van Gaal søndag eftermiddag sender sine tropper ind på Old Trafford til mødet med Tottenham, tager han og Manchester United hul på en håndfuld kampe, der vil kommer til at definere sæsonen.

For efter mandag aftens smertefulde FA Cup-exit til Arsenal – oven i købet med Danny Welbeck som bøddel – stod to ting klart: Den trofævante storklub vil for første gang i 26 år stå uden sølvtøj to sæsoner i træk. Og nu er den Champions League-givende fjerdeplads helt essentiel for klubben.

Premier League United forbereder fire store indkøb til sommer

Med den tidligere anfører Roy Keanes ord vil det være en katastrofe.

- Så kan klubben slet ikke tiltrække de store spillere længere, siger han til BBC og forudser to-tre års genopbygningsarbejde under hollænderen.

- Det store problem er, at folk i klubben bliver ved at sammenligne holdet med tidligere hold i stedet for at fokusere på den manager og de spillere, der er der.

Efter opgøret med subtop-rivalerne fra Tottenham følger en tur til Liverpool, to hjemmekampe mod Aston Villa og Manchester City, før turen den 12. april går til Stamford Bridge. Et program, der kan vende tommelfingre op eller ned for van Gaal.

Radamel Falcao får nu spilletid - på Manchester Uniteds ungdomshold. (Foto: AP) Premier League Falcao degraderet til Uniteds ungdomshold

Imens stiger frustrationerne hos fanskaren. En sæsonkortholder, Luke Salvin-Hughes, får hos Manchester Evening News lov at brede dem ud, og han erkender, at det er svært at mobilisere opbakning til van Gaal.

- Jeg kan ikke forklare, hvad der er skete med Uniteds niveau siden starten af året. En fjerdeplads og nu en hård kamp for at bevare den efter en frygtelig præstation mod Arsenal. Det ser ud, som om vi hele tiden tager skridt i den gale retning, sukker han.

- Det er frustrerende at overvære, og du kan mærke utilfredsheden inde på Old Trafford, mens fansene synger ‘attack, attack, attack’. Louis van Gaal har reduceret United til et hold, der ligner Liverpool i Brendan Rodgers’ første sæson med en hold-på-bolden-til-vi-falder-døde-om attitude.

(Foto: AP/Jon Super) Arsenal United-flops hævn: Sender Arsenal til Wembley

- Når vi bevæger os fremad, får jeg sjældent fornemmelsen af, at vi er ved at vågne op og vil flå modstanderen itu. I stedet leder spillerne efter den sikre aflevering og er ikke villige til at løbe en risiko for at vinde kampe, skriver han.

Evans og Cissé i klammeri. (Polfoto) Premier League Hård straf til United-stjerne efter spytteri

Også anfører Wayne Rooney beskrev et vist mismod efter nederlaget til Arsenal.

- Vi er nedtrykte, fordi vi vidste, at vi havde haft en god chance for at gå hele vejen og vinde pokalen, sagde han.

- Det er svære tider, men vi må løfte os til de kommende kampe.

65 kommentarer
Vis kommentarer