Pelé forsvarer fodboldsvinet Costa: Suarez er værre

Fodboldkongen er ikke i tvivl. Bidende Suarez er værre end provokerende Costa

Gabriel Paulista og Diego Costa er næppe på julekort. (Foto: AP)
Gabriel Paulista og Diego Costa er næppe på julekort. (Foto: AP)

Der var udelt tilfredshed i folkedybet, da det engelske fodboldforbund, FA, onsdag besluttede, at Chelsea-angriberen Diego Costa skal afsone tre karantænedage efter sine skarnsstreger i weekendens London-derby mellem Chelsea og Arsenal.

Her gjorde den kontroversielle spanier sit til at spolere koncentrationen i Arsenals bagkæde, da han provokerende stak en hånd i ansigtet på Laurent Koscielny og fik hidset brasilianske Gabriel Paulista så meget op, at han endte med at blive udvist.

Paulista har fået sin karantæne på tre dage annulleret, mens Costa, der i første omgang slap uden straf, nu er blevet sendt ud i kulden.

Men ifølge Pelé, der stadig af mange regnes for verdens største spiller gennem tiderne, er Diego Costa ikke så slem som sit rygte.

Diego Costa får tre kampe i skammekrogen for slag

Og Pelé, der tilbragte størstedelen af sin karriere i Brasilien, hvor han spillede for Santos, kan ikke hidse sig op over Costas gale streger, som er hverdagskost i brasiliansk fodbold.

- Prøv at høre. For mig var det helt almindeligt, siger han om Costas optræden til franske AFP.

- Jeg var udsat for gode markeringsspillere i hele min karriere. Han er en rigtig god spiller, det ved alle, siger fodboldlegenden, som af egen drift peger på en anden angriber, som han i højere grad fortjener sit image som skidt knægt.

- Det har var bare et øjeblik. Den angriber, Luis Suarez, der bed en anden, var værre end det her, lyder dommen fra Pelé.

Selv har Diego Costa tidligere forklaret sin udskældte og forhadte spillestil med, at den er et udtryk for 'mala leche'.

Efter Costa-kaos: Nu annulleres hans røde kort

Begrebet har flere betydninger på spansk.

Det kan både handle om ondt blod mellem to parter, om at være rasende og - som i Costas tilfælde - om at opføre sig som et dumt svin.

- Prøv at høre. Jeg har 'mala leche', fordi jeg hader at tabe, fortalte Chelsea-angriberen fodboldmagasinet Four Four Two sidste år.

- Jeg er ikke den type, som spiller fodbold på en virkelig rolig og afslappet måde. Det er ikke min stil. Jeg er nødt til at kæmpe for at få succes. Hvis du sparker mig, kan du være helt sikker på, at jeg sparker igen, lød indrømmelsen.

Mourinho tavs om Costa-dom: Så får jeg lang karantæne

- Hvis kampen er lidt stille, er jeg nødt til at tænde ilden inden i mig. Jeg er et anderledes væsen udenfor banen. Jeg har min familie og er glad og tilfreds. På banen kæmper jeg for at kunne fortsætte den livsstil, jeg har udenfor banen. Hver gang jeg scorer, er jeg glad. Men jeg ved, at det gør en masse andre mennesker endnu gladere, fordi de er afhængige af mig, har den kontroversielle angriber forklaret.

Så der er ingen grund til at forvente en mere afdæmpet version af Diego Costa, når karantænen er overstået.

For det er den indre skiderik, der gør Diego Costa til en af klodens bedste - og mest forhadte - angribere.

  Forbund åbner sag mod Diego Costa efter Arsenal-kamp

Arsenal-manager raser over Costa: - Det er ulækkert: 

Hvem er det største fodboldsvin?