Pep afslører konkurrenternes stemmer

I den kommende sæson vil man fortsat kun bruge videodommere på testbasis i England, og det skyldes ifølge City-manager Pep Guardiola, at hold som Chelsea og Manchester United stemte imod indførelsen

Foto: AP
Foto: AP

I denne sæson har videodommerne gjort sit indtog i blandt andet den tyske Bundesliga og den italienske Serie A. Dog har den engelske Premier League ikke endnu valgt at tage hjælpen til sig, og næste sæson bliver også uden.

Det kunne Premier League melde ud efter et møde fredag, hvor de 20 klubber stemte om det. Her blev det dog slået fast, at man vil fortsætte med at teste VAR-systemet, ligesom man har gjort det i denne sæson i FA Cuppen og Carabao Cuppen.

Manchester Citys manager Pep Guardiola åbner nu op for, hvad der skete ved mødet, og han peger på, at der var nogle af topholdene, der ikke ville have, at dommerne skulle have muligheden for at se enkelte situationer igennem igen.

- Jeg mener, at Manchester City stemte for, men at de andre tophold som United og Chelsea stemte imod. Men det er okay. Det vil ske alligevel. Bare ikke i England, men overalt i resten af verden. Dommerne har brug for hjælpen, da fodbold i dag er blevet hurtigere, siger Pep Guardiola.

Her nævner han Real Madrids straffespark mod Juventus som et godt eksempel på en dom, som var meget svær at slå fast.

Hverken i Champions League eller Europa League vil man i den kommende sæson, meldte UEFA desuden ud torsdag, hvor man i stedet ved VM kommer til at se det i Rusland.

Facaden krakelerer: Rivalerne lugter blod