PL-bisse i problemer med politiet: Anklaget for racisme

Arsenals Granit Xhaka overfusede ansat i lufthavn. Nu risikerer schweizeren politisag

Granit Xhaka har fået en politisag på halsen. Foto: All Over Press.
Granit Xhaka har fået en politisag på halsen. Foto: All Over Press.

Han er ikke helt god til det med disciplin og god opførsel, ham Granit Xhaka.

Søndag blev Arsenals schweizer udvist, da The Gunners på eget græs med besvær besejrede Burnley 2-1.

Se også: Arsenal-træner gik amok: Her skubber han til dommer

Det var ganske opsigtsvækkende Xhakas niende udvisning på tre en halv sæson for klub- og landshold, hvilket er mere end nogen anden spiller i Europas bedste ligaer i samme tidsrum.

Og det er tilsyneladende ikke kun på grønsværen, at midtbanespilleren har svært ved at beherske sig.

Tirsdag skriver Daily Telegraph således, at Xhaka nu risikerer at få en politisag på halsen efter, at han angiveligt har udtalt sig racistisk til en ansat i Heathrow Airport mandag aften. En forteelse, der tager særdeles alvorligt i Storbritannien, hvor man ikke tolerer verbale trusler og lignende overfor ansatte i det offentlige rum.

Ifølge avisen fandt episoden sted mandag aften, hvor Arsenal-spilleren blev nægtet adgang til terminal 5 i lufthavnen, der er godt kendt af de mange danskere, som hvert år flyver til London.

Her skulle Granit Xhaka angiveligt sige farvel til en ven, der skulle flyve til Tyskland, men vennen var forsinket og blev derfor afvist.

Her ser Xhaka rødt:

Et vidne hævdede efterfølgende, at den 24-årige schweizer kom med racistiske kommentarer på tysk til en ansat i lufthavnen. Derfor blev der tilkaldt sikkerhedsvagter, og Xhaka blev kørt til en politistation i det vestlige London til videre afhøring. Her erklærede han sig uenig i hvilke ord, der blev brugt. Og han afviser at have talt direkte til den ansatte i Heathrow.

- Politiet blev tilkaldt klokken 19.29 mandag den 23- januar efter en påstand om, at en ansat var blevet racistisk chikaneret i terminal 5 i Heathrow Airport. Betjente henvendte sig til en mand i 20'erne. Han blev ikke anholdt. Han kørte frivilligt til en politistation i det vestlige London, hvor han blev afhørt med en sigtets rettigheder, hedder det i en meddelelse fra Metropolitan Police, som videre meddeler at undersøgelserne fortsætter.

Arsenal har endnu ikke kommenteret episoden. Men det er tvivlsomt, om den falder i god jord på et tidspunkt, hvor disciplinærsagerne hober sig op på Emirates Stadium.

Ud over den karantæne, der venter Granit Xhaka for udvisningen mod Burnley, kan manager Arsene Wenger nemlig også se frem til en tur i straffeboksen efter, at han i samme kamp skubbede fjerdedommer Anthony Taylor.

Se også: Arsenal-stjerne afgør vildt overtidsdrama på flabet straffe

Se også: Arsenal forlænger kontrakten med skadet anfører

Alexis og co. kæmper med om et mesterskab, de ikke har vundet i 13 år. Foto: AP Sport og Spil Stor analyse af Premier League-toppen: Sådan står Arsenal i guldkampen

Se vildt overtidsdrama mellem Arsenal  og Burnley her:

9 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere