Planen er lagt: Her er Mourinhos ønskeseddel

Portugiseren har foreberedt sig på United-jobbet og det samme har klubben, som har scoutet flere emner på hans liste, som tæller fire nøglepositioner, der SKAL besættes

José Mourinho kan smile ved tanken om et stort transferbudget, men spørgsmålet er, hvem han kan lokke til (Foto: AP)
José Mourinho kan smile ved tanken om et stort transferbudget, men spørgsmålet er, hvem han kan lokke til (Foto: AP)

Mens fodboldverdenen venter på, at Manchester Uniteds ansættelse af José Mourinho bliver officiel, gætter især engelske medier på, hvad der kommer til at ske, når portugiseren skal ud og spendere på spillermarkedet.

Flere skriver, at han har to milliarder kroner at shoppe for, og Manchester Evening News fortæller, at Mourinho længe har forberedt sin ønskeliste.

Han har således præsenteret sin nye arbejdsgiver for fire nedslagspunkter, hvor holdet skal forstærkes: En angriber, en centerforsvarer og to midtbanefolk – en central og en til højre kant.

Herfra kan navnelegen begynde. Og portugiseren er formentlig utålmodig efter at hente sine folk før EM går i gang. Før VM-slutrunden i 2014 hentede han således Nemanja Matic, Cesc Fabregas og Diego Costa til Chelsea.

José Mourinho og Manchester United er enige om en kontrakt, men der mangler stadig en enkelt ting (Foto: AP) Engelsk fodbold Mourinho og United enige: Nu mangler kun én ting

Henter han en transferfri Zlatan Ibrahimovic, vil det ’kun’ belaste lønbudgettet, og så kan Wayne Rooney, som Mourinho tidligere har erklæret sin kærlighed, fortsætte med at etablere sig forrest på midtbanen.

Evening News skriver, at Uniteds næstformand Ed Woodward i flere måneder har haft sine talentspejdere i gang med at scoute Mourinhos transfermål.

Et af dem, Benfica-talentet Renato Sanches, har skrevet med Bayern, og i stedet skulle portugiseren have peget på landsmanden Joao Mario fra Sporting Lissabon, hvis han da ikke kan lokke Nemanja Matic væk fra Chelsea.

Evertons John Stones er angiveligt genstand for et transferkapløb i nabobyen Manchester (Foto: AP)
Evertons John Stones er angiveligt genstand for et transferkapløb i nabobyen Manchester (Foto: AP)
 

I det centrale forsvar nævnes Evertons unge John Stones, men her er også rivalerne fra City i markedet. Franske Aymeric Laporte er blevet fulgt tæt hos Athletic Bilbao, og endelig er Real Madrids Raphael Varane, som Mourinho selv hentede til klubben, et stort ønske. Varane har i øvrigt været United-fan som dreng med Rio Ferdinand som idol.

Renato Sanches valgte Bayern München fremfor Manchester United. Så nu er han holdkammerat med Robert Lewandowski. (Foto: AP) Premier League Supertalents stikpille til United: Jeg vil vinde titler

United håber, ifølge Daily Mail, at Mourinho-agenten Jorge Mendes’ gode Real-relationer kan hjælpe med at hente Varane, Gareth Bale eller Karim Benzema.

United bader i midtbanefolk, og Juan Mata skulle håbe på at klinke skår med Mourinho, ligesom man angiveligt håber, at Michael Carrick tager et år mere.

Mourinho hentede selv Varane til Real og håber angiveligt også at kunne trække franskmanden til Manchester (Foto: AP)
Mourinho hentede selv Varane til Real og håber angiveligt også at kunne trække franskmanden til Manchester (Foto: AP)
 

Tilbage står dyre folk som Marouane Fellaini, Ander Herrera, Morgan Schneiderlin og Bastian Schweinsteiger. En kvartet, som Mourinho nok vil luge lidt ud i.

Så der er lagt op til en lind strøm af transfernyt på Old Trafford, når José Mourinho og United først har sat pen til papiret.

José Mourinho har tjent chokerende mange millioner i sin karriere som manager i verdens bedste fodboldklubber. Arkivfoto: AP Manchesteru Bankbogen bugner: Så mange millioner har Mourinho tjent

41 kommentarer
Vis kommentarer