Pointtab: Schmeichel åbner døren for Eriksen

Leicesterlig underholdning, da West Bromwich kom på besøg hos topholdet, stjal et point og banede vej til førstepladsen for Tottenham

Andy King fejrer sin scoring til 2-1, mens holdkammeraterne takker Riayd Mahrez for hans oplæg (Foto: AP)
Andy King fejrer sin scoring til 2-1, mens holdkammeraterne takker Riayd Mahrez for hans oplæg (Foto: AP)
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold
Følg Engelsk fodbold
Følg Premier League

Eventyret om Leicester lever fortsat, men der blev lige sat et enkelt æseløre ved den seneste side i manuskriptet, da undertippede West Bromwich tirsdag aften kom på besøg og hentede en remis i en stærkt underholdende kamp.

Dermed kan Christian Eriksen og Tottenham tage førstepladsen i kraft af bedre målscore i onsdagens udekamp mod West Ham.

Det kan godt være, at Leicester-fans har frygtet skader til nøglespillere. Og fraværet af det lille kraftværk af en midtbanemotor N’Golo Kante har nok fremkaldt en panderynke eller to.

Men så smal er bænken altså heller ikke hos The Foxes. Det viste hans afløser, den inkarnerede klubmand Andy King, da han sammen med oplægger Riayd Mahrez stod for en smuk, smuk træffer til 2-1 lige før pausen.

Marc Albrighton servede fra venstre, og ovre i den modsatte side af straffesparksfeltet, lagde Mahrez med en lige dele kælen og halvarrogant yderside bolden skråt tilbage mod King, der køligt sendte bolden ind i det lange hjørne.

Det fik pause-pintsene til at skumme på King Power Stadium, hvor det vanligt medlevende publikum ellers havde fået en lille forskrækkelse i det ellevte minut.

Ekspert: Schmeichel er lige så god som sin far

Gæsterne fra West Bromwich har hentet rutinerede Darren Fletcher hos Manchester United og med stort overblik sendte han en knivskarp, dyb stikning af sted mod Salomon Rondon.

Den store venezuelaner afviste lidt for let Roberth Huth på kanten af feltet, før han lidt heldigt fandt plads til at sende bolden mellem fremstormende Kasper Schmeichels ben. Angriberens sjette sæsonmål og det første, Leicester – som rækkens sidste hold - har lukket ind på hjemmebane i 2016.

Leicester har også brug for lidt topholds-held, og Fru Fortuna smilede ned til Danny Drinkwater, da han i det 31. minut sparkede fladt fra 25 meter. Bolden tog en bue fra Jonas Ollsons fod og strøg hen over Ben Foster i buret.

Seks minutter senere headede Jamie Vardy på hans overligger.

Fem minutter efter pausen fik hjemmeholdets fans igen et chok, da Craig Gardner klaskede et frispark helt op i krogen fra 25 meter. Kasper Schmeichel stod som limet til stregen og kunne kun kigge på.

Så var det Shinji Okazakis tur til at heade på overliggeren, men også gæsterne summede foran Schmeichels mål, og Gardner var ikke færdig med at skyde.

Tyve minutter før tid rørte Vardy alvorligt på sig. Ved sidelinjen afviste han Gareth McAuley, skar ind i banen og trykkede fladt af. Fosters fodparade forhindrede hans sæsonmål nummer 20.

Leicester-boss: Eriksen og co. er favoritter

Fem minutter før tid var Wes Morgan i fin position men fik pumpet bolden lige ind i maven på Foster, og få sekunder før tid burde Mahrez måske have valgt en nemmere løsning fra nært hold end et saksespark, og sekunder før tid var han tæt på igen.

Danske Jores Okore sad på bænken hele kampen, da hans klub, Aston Villa, tabte 1-3 hjemme mod Everton.

Lørdag skal både Eriksen og Schmeichel i ilden igen, når Spurs tager imod Arsenal, mens Leicester gæster Watford. For Okores vedkommende byder weekenden på et besøg hos Manchester City.

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind