Politimester suspenderes efter Hillsborough-afgørelse

På grund af en svigtende tillid til politiet efter Hillsborough-afgørelsen er lokal politimester suspenderet

David Crompton. (Polfoto)
David Crompton. (Polfoto)

Politimesteren i South Yorkshire, David Crompton, er onsdag blevet suspenderet fra sit job, som han har varetaget siden 2012.

Det sker dagen efter, at juryen i en sag om Hillsborough-tragedien fra april 1989 fandt det bevist, at politiet var skyld i katastrofen, som endte med at koste 96 mennesker livet i forbindelse med FA Cup-semifinalen på Hillsborough Stadium, Sheffield Wednesdays hjemmebane.

Politikommissær Alan Billing begrunder suspenderingen med, at der ikke var andre muligheder end at agere 'på grund af nedbrydningen af offentlighedens tillid til politiet'. Det skriver Sky Sports.

Suspenderede David Crompton var kort efter tirsdagens afgørelse ude og beklage og indrømme, at politiets håndtering af episoden i 1989 var katastrofal.

David Crompton tirsdag. (Polfoto) Premier League Kaldte Liverpool-fans for løgnere: Nu undskylder han – i stor stil!

I 2012 fremførte en uafhængig kommission beviser for, at politiet havde dækket over egne fejl og forfalsket dokumenter, for at fansene skulle få skylden for tragedien. Fansene blev frikendt tirsdag.

Crompton bliver næppe den eneste, for hvem afgørelsen får konsekvenser.

Den offentlige anklager i England er ifølge BBC i gang med at undersøge, om der kan rejses en straffesag mod David Duckenfield, som var den øverste ansvarlige for sikkerheden på stadion under tragedien.

Derudover kan politiets uafhængige klagemyndighed rejse sager mod både organisationer og individer.

Retten har også kritiseret redningsfolkene på stadion for ikke at indse situationens alvor, lige som arrangørklubben, Sheffield Wednesday, har fået kritik for en dårlig håndtering af situationen.

7 kommentarer
Vis kommentarer