Premier League-klubber med rekordoverskud

Premier League-klubberne kommer i år ud med rekordoverskud på samlet set 1,9 milliarder kroner, hvilket er næsten fire gange mere end den hidtidige rekord, som man skal tilbage til 1997/98 for at finde

De engelske klubber er ude af Europa, men de tjener rekordmange penge (Foto: AP)
De engelske klubber er ude af Europa, men de tjener rekordmange penge (Foto: AP)
Premier League-klubberne har i samlet flok i år kunnet præsentere et rekordoverskud, som lyder på 1,9 milliarder, når alle klubbernes tal på bundlinjen regnes sammen.

Se også: Fodboldspillernes top-20: Så meget tjener de

Og det er en væsentlig stigning i forhold til den hidtge rekord fra sæsonen 1997/98, hvor klubbernes samlede overskud lød på knap 500 millioner kroner.

Det er Deloittes Sports Business Group, som har udarbejdet rapporten over Premier League-klubbernes økonomi, og her peger Dan Jones, som er partner i Deloitte, på, at det blandt er den rekordstore tv-aftale, som har været medvirkende til stigningen i klubbernes resultater på bundlinjen, mens klubberne samtidig har formået at holde igen med lønningerne.

 

- Sidste sæson var den første med Premier Leagues nye tv-aftale, som var en rekordaftale, siger Dan Jones, der er partner i Deloittes Sports Business Group.

 

- Og kombineret med en stor kommerciel vækst, så har det hævet klubbernes indtægter med 29 %, så de er landet på 33 milliarder kroner. Og på trods af vækst på indtjeningssiden, så har klubberne holdt igen med lønningerne, som kun er vokset med 6 %.

Se også: Bendtner med tre fingre i vejret: Skal op og hænge

- I de sidste to tv-aftaler, som Premier League har haft, der er 56- og 81 % af indtægtsstigningerne blevet spist op af lønudgifter. I år er det tal på mindre end 20 %. Disse resultater viser, at Premier League-klubberne er begyndt at omdanne deres imponerende indtjeningerne til gode resultater på bundlinjen.

 

- Og med den nye tv-aftale, så vil indtjeningen i klubberne fortsætte med at stige, så årets resultat hos Premier League-klubberne bliver et mere sædvanligt syn, end det har været hidtil. De giver klubberne mulighed for at investere mere i deres faciliteter og ungdomsarbejde, mens det vil gøre klubberne endnu mere attraktive overfor investorer, siger Dan Jones.
4 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere