Premier League-klubberne sætter ny transferrekord

Det er dyrt at ligge i toppen af engelsk fodbold, og det bevidner sommerens spillerhandler i Premier League

Det engelske transfervindue er lukket, og klubberne i Premier League har brugt penge i jagten på sportslig succes. Mange penge.

Faktisk har de 20 klubber ifølge revisionsfirmaet Deloitte spenderet cirka 11,3 milliarder kroner på nye spillere i sommerens transfervindue, og det er ny rekord. Denne sommers forbrug overstiger sidste sommers rekord med hele 23 procent.

Desuden satte ligaen også en anden ny rekord, da holdene på transfervinduets sidste dag, torsdag, spenderede cirka 1,7 milliarder.

Den sidste dags indkøb resulterede i, at det samlede beløb, der er blevet købt spillere for siden Premier Leagues fødsel i 2003, nu overstiger 80 milliarder kroner.

Manchester City har brugt flest penge over sommeren. Den olierige klub har cirka sendt 1,7 milliarder kroner afsted til andre klubber i bytte for nye spillere.

Efter City kommer de engelske mestre fra Chelsea. London-klubben har brugt cirka 1,5 milliarder kroner. Manchester United brugte cirka 1,2 milliarder og det samme gjorde Everton.

Romelu Lukakus skifte fra Everton til Manchester United var sommerens største skifte i Premier League.

United måtte betale cirka 600 millioner kroner for den store belgier, og det var cirka halvdelen af det beløb, som klubben totalt har brugt på spillere over sommeren.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Transfer-nedtur: Landsholdspiller afviste Chelsea ved lægetjek

Revser Højbjerg på bænken: 'Har ikke niveau - han valgte pengene'

Dommeren så intet: Premier League-angriber straffet for svinestreg

Fischer om skuffende år i England: Lærte 1000 ting og ingenting

PL er tilbage! Et magtskifte fra London til Manchester?