Premier League overvejer vinterpause i ny tv-aftale

Muligheden for en vinterpause er en del af forhandlingerne om en ny tv-aftale for Premier League

Christian Eriksen kan sammen med resten af Premier League spillerne måske se frem til en vinterpause i fremtiden. Foto: Alastair Grant/ AP
Christian Eriksen kan sammen med resten af Premier League spillerne måske se frem til en vinterpause i fremtiden. Foto: Alastair Grant/ AP

Organisationen bag Englands bedste fodboldrække, Premier League, overvejer at indføre en vinterpause i ligaen som en del af en ny tv-aftale. Det skriver BBC.

Premier League har tradition for at tætpakket kampprogram i vintermånederne, hvor klubberne også spiller FA Cup og enkelte stadig er med i Liga Cuppen.

De mange kampe på kort tid møder ofte kritik fra særligt udenlandske trænere, der mener, at det dræner spillerne for energi, hvilket i deres øjne er en del af forklaringen på, at de engelske klubber har det svært i Champions Leagues slutfase.

En vinterpause kan tidligst indføres, når ligaens næste tv-aftale bliver implementeret fra 2019/20-sæsonen. Selve tv-aftalen forventes at komme på plads i næste uge.

- Premier League har været i diskussioner med Det Engelske Fodboldforbund og EFL (Englands pendant til Divisionsforeningen, red.) i flere måneder om den stadigt mere overbelastede engelske fodboldkalender.

- Vi prøver at finde ud af, hvordan man kan belaste spillerne mindre, men samtidig sørge for at de får en vinterpause, lyder det fra Premier League-organisationen.

De konkurrerende ligaer i Tyskland, Frankrig, Italien og Spanien holder alle en kort kamppause i enten juleperioden eller i en del af januar.

Premier League Efter pinligt Chelsea-nederlag: Bare fyr mig

Premier League Efter pinligt Chelsea-nederlag: Bare fyr mig Foto: René Schütze Championship Engelsk traditionsklub smider dansker ud

Tech Yousee køber Linse Kessler og Premier League: Det betyder det for dig

2 kommentarer
Vis kommentarer