Premier League-stjerne vil fri af kontrakt med storklub

Manchester City har fået et ultimatum af Yaya Toure, efter klubben har gjort det klart, at ivorianeren ikke bliver tilbudt en nye treårig kontrakt

Yaya Toure (nr. 42) kan snart være tabt for Manchester City. (Foto: AP)
Yaya Toure (nr. 42) kan snart være tabt for Manchester City. (Foto: AP)
Følg Fodbold
Følg Premier League

Yaya Toure har været en del af Manchester City siden 2010, men snart kan samarbejdet mellem parterne høre fortiden till.

Spillerens kontrakt står til at udløbe sommeren 2017, og den engelske storklub og midtbaneprofilen er ikke på bølgelængde, når det gælder forsøget om at finde frem til en ny aftale, som begge lejre kan være tilfredse med.

Ifølge Daily Mirror har Manchester City ikke ønsket at tilbyde Toure en forlængelse af kontrakten gældende for tre år, som stjernen efter sigende ellers selv ønskede.

Derfor er Toure via sin mellemmand begyndt at forhandle med klubben om en løsning, der kan sende ham bort fra Manchester før tid. Det skriver det britiske medie, der yderligere beretter om, at situationen kan udvikle sig på to måder.

Angiveligt har den ivorianske midtbanespiller bedt om at blive løst fra sin kontrakt denne sommer, og den første løsning i den sammenhæng er, at City vælger at frigive profilen, som trods alt har spillet i klubben de seneste seks år.

Til gengæld vil Toure så - ifølge Daily Mirrors oplysninger - love ikke at skrive under med en anden Premier League-klub. Det er altså den nemme løsning, der er tale om.

City holder fast i fjerdepladsen efter smal sejr

Den anden - og noget dyrere - model at komme problemet til livs på, er at Toure, der tjener omkring 2,3 millioner kroner om ugen, selv køber sig ud af sin kontrakt.

Det er en mulighed jf. paragraf 17 i FIFA's regelsæt, som lyder, at hovedpersonen betaler kompensation til klubben for de sidste 12 måneder af kontrakten.

Og eftersom at Toures årsløn nærmer sig 120 millioner kroner, vil denne manøvre kunne betale sig, da hans mellemmand, ifølge det engelske medie, har vurderet en potentiel kompensation til at ligge på omkring 100 millioner kroner.

Yaya Toure har spillet 260 kampe for Manchester City og scoret 72 mål.

Se en af Toures flotteste scoringer for Manchester City her:

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind