Prisen stiger: Så dyr er Eriksen

Ledestjerne: Den 22-årige danske landsholdsspiller fortsætter fremgangen i Tottenham, og prisskiltet har rundet 300 millioner kroner

Christian Eriksen er ved at udvikle sig til en ny Gareth Bale i Tottenham. Den brandvarme danske landsholdsspiller scorede senest to gange i Liga Cup-semifinalen mod Sheffield United og er nu oppe på tyve scoringer i 65 kampe for Spurs (Foto: AP)
Christian Eriksen er ved at udvikle sig til en ny Gareth Bale i Tottenham. Den brandvarme danske landsholdsspiller scorede senest to gange i Liga Cup-semifinalen mod Sheffield United og er nu oppe på tyve scoringer i 65 kampe for Spurs (Foto: AP)

Selv den dyreste kan være købt billigt.

Christian Eriksen blev Danmarks dyreste fodboldspiller, da Tottenham 30. august 2013 købte ham for 101 mio. kr. i Ajax, men det seneste halvandet år har vist, at Spurs fik ham billigt.

Ikke meget lykkedes ellers på transfermarkedet den sommer for London-klubben. Der brugte de omkring 750 mio. kr. fra salget af Gareth Bale (og lidt til) på syv nye spillere, og det fik den tidligere Tottenham-målmand Erik Thorstvedt til at sige, at klubben havde solgt Elvis og i stedet købt The Beatles.

Christian Eriksen er den store helt i Tottenham i øjeblikket. (Foto: AP) Premier League Legende om Eriksen-kasse: Bedste mål i lang tid

Men de syv nye fik ikke musikken til at spille på White Hart Lane. Thomas Blachman havde formentlig rystet på hovedet, sagt noget uforståeligt og sendt de seks hjem.

Men den syvende ... han har både talent og X-factor. Han har vist sig pengene værd - og mere til.

Aktie steget yderligere
Christian Eriksen er ved at udvikle sig til en ny Gareth Bale i Tottenham.

Det er ham, der slår til, når Tottenham har allermest brug for det. Som på Bramall Lane i Sheffield onsdag aften, hvor han med to scoringer i den anden Liga Cup-semifinale bookede billet til Wembley og et møde med Chelsea 1. marts.

Det skrev de om Eriksen

Independent

Af alle de spillere, som Tottenham-formand Daniel Levy har brugt sine Gareth Bale-penge på, var det kun de £11 mio., som han betalte Ajax for Eriksen, som har vist sig virkelig at være pengene værd. Han var superb igennem hele opgøret, og det kom ikke som en overraskelse, da han vandt kampen med en klinisk afslutning med venstrebenet.

The Mirror

Heldigvis for Pochettino var blodet i Christian Eriksen lige så koldt som minustemperaturen på Brrrrrramall Lane, da han med en klinisk afslutning scorede for anden gang og endelig nedlagde engelsk fodbolds series giant-killers.

Daily Mail

Eriksen var showets stjerne for Tottenham mod Sheffield United og sendte dem i finalen med to mål.

Daily Telegraph

Spurs overlevede kun på grund af brillante Christian Eriksen og den nye modstandskraft, som Mauricio Pochettino har givet holdet. Eriksen kostede kun £11 mio., da han blev hentet i Ajax i august 2013 og har vist sig som den bedste brug af Gareth Bale-pengene.

Goal.com

At sammenligne ham med Bale ville være unfair, men ligesom waliseren begynder han at vise, at han er Spurs’ talisman, og han har samme indflydelse på kampe, som Madrid-sensationen så ofte havde i sin storhedstid i Nordlondon.

Målene var hans niende og tiende i denne sæson og fik hans aktie til at stige yderligere på den engelske fodboldbørs. Men hvordan værdisætter man egentlig Christian Eriksen?

Statistikerne har regnet sig frem til, at den 22-årige dansker ene mand har været 13 point værd i Premier League i denne sæson. For Tottenham-tilhængerne har han været en masse fantastiske oplevelser værd, og for klubben kan han blive rigtig mange penge værd.

Hvis den altså vil sælge. For det vil den næppe. Christian Eriksen er uvurderlig for Tottenham. Det vurderer The Mirror-journalisten John Cross.

- Først og fremmest er det vigtigt for mig at slå fast, at jeg slet ikke tror, at Tottenham vil sælge. For Eriksen er priceless (uvurderlig, red.) for dem. Han har bevist, at han er Tottenhams ledestjerne.

- Han er forrygende og er uden tvivl det bedste køb, de lavede den sommer, siger John Cross, der ligesom alle andre iagttagere har ladet sig imponere over Eriksens bedrifter i England.

Bedre end Özil
Et par dage efter Christian Eriksens ankomst i Tottenham hentede rivalen Arsenal Mesut Özil i Real Madrid for omkring 370 mio. kr.

Dengang blev der grinet lidt i den røde del af Nordlondon, når de to blev sammenlignet. Özil var verdensklasse, Eriksen var et talent fra Ajax. Nu er det i den hvide del af Nordlondon, de griner.

For der kan ikke længere være tvivl om, hvem der har lavet den bedste handel. Özil til næsten 400 mio. kr. eller Eriksen til 100 mio. kr. Det er en no-brainer.

- Der er mange, der sammenligner de to, og selv om de er forskellige, forstår jeg pointen. Det er meget oplagt, og Christian Eriksen har en langt større betydning for sit hold, end Özil har for Arsenal. Og Özil kostede 370 mio. kr., siger John Cross.

Christian Eriksens Tottenham får en lille stikpille i ordbogen (Foto: AP) Premier League Google og ordbog driller Eriksen og co.

I Tottenham kender de også til Özils prislap, og man skal formentlig helt derop omkring, hvis man vil lokke Tottenham til et salg.

Swansea har lige solgt sin topscorer Wilfried Bony til Manchester City for £30 mio. (300 mio. kr, red.), så hvorfor skulle Tottenham ikke kunne kræve det samme fra den håndfuld europæiske klubber, der har råd til at betale de summer?

- De vil ikke sælge, men skal det være, vil jeg vurdere, at han koster i hvert fald £30 mio. Men det ville ramme dem hårdt, hvis de mistede ham. Hugo Lloris er en fremragende målmand, men for mig er Christian Eriksen den med afstand bedste spiller, som Tottenham har lige nu, siger John Cross fra The Mirror.

Årets danske fodboldspiller har kontrakt med Tottenham frem til sommeren 2018, og hans agent, Martin Schoots, har endnu ikke taget mod Spurs' tilbud om en indbringende etårig forlængelse.

Christian Eriksen er ofte blevet matchvinder for Tottenham i denne sæson. Se alle hans kampafgørende scoringer her:

0 kommentarer
Vis kommentarer