Radikalt forslag: Gør halvlegene kortere

Spillerforeningens formand i England mener, at man må vurdere alle muligheder for at få afviklet fodbolden

Hver eneste sten bliver vendt i kampen for at få fodbolden startet op igen. Foto: Ritzau Scanpix
Hver eneste sten bliver vendt i kampen for at få fodbolden startet op igen. Foto: Ritzau Scanpix

Ligesom i Danmark håber de i England fortsat på at kunne få færdigafviklet de professionelle rækker, og man vender lige i øjeblikket hver en sten i forhold til gode ideer, så man gør kan gøre det sikkert at afvikle kampene.

Sikkert lader det til at være, at kampene skal spilles uden tilskuere, så man undgår sprittespredning på stadion, og ifølge PFA's - den engelske spillerforening - formand kan man også se på selve kampafviklingen, og hvad der her er af muligheder.

- Vi kender ikke til fremtiden, men vi ved, hvilke forslag og ideer der er blevet fremsat. Muligheden for at have flere udskiftninger, at man måske ikke skal spille halvlege med 45 minutter, ligesom der har været tale om neutrale stadions, siger han til BBC Radio 4 og forklarer videre:

- Ideelt set bevarer man integriteten i turneringen, og det handler naturligvis om at spille hjemme og ude, og at man har samme trup af spillere, som inden ligaerne blev suspenderet.

- Så der er mange ting at tage hensyn til, men det vigtigste er selvfølgelig, om ligaerne kan afsluttes, og om de kan afsluttes forsvarligt.

Næste mandag skal Premier League igen mødes til en snak og diskussion af, om den bedste engelske række kan afsluttes. Lige nu er håbet, at man kan vende tilbage og spille fodbold igen fra 8. juni. Der mangler aktuelt ni runder for de fleste klubber i den bedste engelske række, og man vil således gøre brug af både juni og juli til at få færdigafviklet sæsonen.

Rival i opsigtsvækkende hyldest af van Dijk

Vild plan: Kan afsluttes på den anden side af jorden