Reddet af nye vidner

CAS har offentliggjort en lang rapport, der uddyber, hvorfor Manchester City fik ophævet europæisk karantæne

Josep Guardiola og Manchester City blev i første omgang udelukket fra europæiske turneringer, men CAS ophævede karantænen. Foto: Dave Thompson/Reuters
Josep Guardiola og Manchester City blev i første omgang udelukket fra europæiske turneringer, men CAS ophævede karantænen. Foto: Dave Thompson/Reuters

Det var blandt andet nye beviser og nye kilder, der medvirkede til, at Den Internationale Sportsdomstol (CAS) for to uger siden valgte at ophæve Manchester Citys udelukkelse fra europæiske turneringer i de kommende to sæsoner for brud på reglerne for Financial Fair Play.

Det er en af hovedpointerne i en 93 sider lang rapport, som CAS offentliggjorde tirsdag.

CAS henviser til, at Manchester City havde andre beviser end dem, man i første omgang havde præsenteret for Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA) og UEFA's Club Financial Control Body (CFCB).

Det er stukket helt af: Fuldstændig ekstremt: ALT for mange

- City præsenterede beviser for CAS-panelet, der ikke blev givet til UEFA, såvel som at man stillede nye vidner til rådighed, hvilket bidrog til beslutningen om at give klubben adgang til Champions League næste sæson, lyder det i rapporten ifølge nyhedsbureauet AP.

Domstolen fandt ikke bevis for, at City havde forsøgt at skjule økonomiske tilskud fra klubejeren som sponsorindtægter, hvilket var sagens kerne.

Man fandt dog beviser for modvillighed til at samarbejde med Uefa. Mens den europæiske udelukkelse blev helt ophævet, blev bøden sat ned fra 30 til 10 millioner euro.

- Citys adfærd bør kraftigt fordømmes, og vi håber, at den store bøde vil være en tilstrækkelig stærk afskrækkelse for andre klubber, der skal overholde Financial Fair Play-reglerne for at komme ind i Champions League og Europa League, lyder det.

UEFA tog i en kortfattet kommentar afgørelsen til efterretning for to uger siden.

- UEFAbemærker, at CAS-panelet ikke fandt, at der var tilstrækkelig afgørende bevis til at opretholde alle CFCB's konklusioner i sagen, og at mange af de påståede overtrædelser var faldet for forældelsesfristen på fem år.

UEFA fandt City skyldig i brud på reglerne tilbage i februar, men City ankede altså sagen til CAS.

Snydt for millioner: Nu vil de lægge sag an

Efter PL-triumf: Liverpool-stjerne solgt

Seneste nyt

Folk med høj uddannelse, der opfører sig top-idiotisk

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.