Rekordkøbet afslører mørk fortid: - Jeg havde blod på hænderne

Som teenager var Watford-angriberen Andre Gray kriminel og med i en bande, men et voldeligt knivoverfald fik ham til at kvitte livet på gaden og satse på fodbolden

Arret på den 26-årige Andre Grays kind er en evig påmindelse om angriberens barske fortid som kriminelt bandemedlem. Foto: Paul Currie/BPI/REX
Arret på den 26-årige Andre Grays kind er en evig påmindelse om angriberens barske fortid som kriminelt bandemedlem. Foto: Paul Currie/BPI/REX

Den britiske Watford-angriber Andre Gray har formentlig en mørkere fortid end de fleste andre spillere i Premier League.

Det fortæller han til Premier League Productions. Det beretter norske TV 2.

Gray, der i dag er 26 år, voksede op i et råt miljø i Wolverhampton, hvor de daglige kampe ikke kun foregik på fodboldbanen, men også på gaden. 

Som teenager var han nemlig med i en bande, hvor vold og kriminalitet hørte med til dagligdagen.

- Jeg var ikke den værste elev på skolen, men jeg havnede ofte i slagsmål. Min bedstefar var min faderfigur, og det var meget vanskeligt for mig, da han døde. Jeg var rigtig vred, og det blev bare værre og værre. Jeg begik småkriminalitet som teenager, men senere kom jeg med i en bande, hvor jeg også gjorde andre ting. Meget af det, jeg gjorde, blev normalt for mig, siger han til Premier League Productions.

'Jeg burde have vidst bedre'
Da Gray var 19 år, kom han ud for en alvorlig hændelse på en bytur med vennerne, der endte med at blive et vigtigt vendepunkt i den unge brites liv.

Foran en natklub blev han stukket med en kniv i ansigtet, som led i en konflikt med en rivaliserende bande. Den unge Gray slap fra overfaldet uden alvorlige mén, men arret er stadig synligt på hans venstre kind i dag - syv år senere.

- Vi var i byen en aften, og der skete noget med mine venner, lige da jeg kom ud fra klubben. Vi passede jo på hinanden. Jeg hørte lyden af skridt komme imod mig, og jeg så, at det var en person, som jeg havde været i skænderi med tidligere. Han prøvede at slå mig, men jeg undveg. Pludselig kunne jeg mærke noget løbe ned ad mit ansigt, og jeg havde masser af blod på hænderne. Jeg kunne være blevet dræbt eller have mistet synet. Jeg burde have vidst bedre, siger han.

Fra bandemedlem til rekordkøb
Den potentielt livstruende hændelse tvang Gray til at tage stilling til, hvad han ville med sit liv. Skulle han tage hævn? Eller var det måske på tide at lægge bandelivet bag sig?

Heldigvis traf han sidstnævnte valg, og det viste sig at være en rigtig god beslutning. Kun et år efter knivstikkeriet skrev den unge angriber under for Luton Town, og efter to gode sæsoner skiftede han til Championship-klubben Brentford F.C.

I Brenford havde han en fremragende sæson med 18 scoringer, hvorefter han blev solgt til Burnley for ni millioner pund, og sidste år skiftede han så igen. Denne gang til Premier League-klubben Watford for hele 18 millioner pund, hvilket gjorde ham til den dyreste spiller i Watfords historie. En rekord, der ikke er blevet slået siden.

- Dem som kender min baggrund, kan se, hvor meget jeg har forandret mig som person. Jeg er ikke længere en bitter 19-årig, som hænger i gaden og gør dumme ting. Jeg har indset, at livet har mere at byde på, og det har fodbolden hjulpet mig med. Jeg er stolt af alt det, jeg har opnået, og jeg tror også, at min bedstefar ville være stolt af, at jeg er kommet videre. Det håber jeg, han er.

Venezuela stjal point fra Argentina i VM-kvalifikationen - nu er deres landsholdslæge skudt på åben gade. Foto: AP Landsholdsfodbold En nation i sorg: Landsholdslæge dræbt på åben gade

 

Et brølende stærkt Arsenal-mandskab inden Europa Cup-finalen mod Zaragoza i 1995: John Hartson, Tony Adams, Martin Keown, Paul Merson, David Seaman og Andy Linighan i bageste række. Forrest Ray Parlour, Nigel Winterburn, Ian Wright, Stefan Schwarz og Lee Dixon. Foto: All Over Press Sport og Spil Arsenal-legenden: Drak tequila og champagne til jeg væltede over tre borde

1 kommentar
Vis kommentarer