Revser Arsenals superstjerne: Stor forskel på ham og 'fantastiske Eriksen'

Den tidligere Liverpool-profil Jamie Redknapp langer kraftigt ud efter Arsenals Mesut Özil oven på London-holdets nederlag til rivalen Tottenham. Samtidig roser han Christian Eriksen

Store spillere viser ofte karakter i de store kampe.

Men søndag eftermiddag var der hverken karakter eller kontanthed over den tyske verdensmester Mesut Özil, da Arsenal tabte til Christian Eriksens titelbejlere fra Tottenham. Tottenham sejrede 2-0, og det betyder, at de slutter over Arsenal i tabellen for første gang siden 1995.

Og Özils indsats var en af den slags, han bør glemme hurtigst muligt. Sky Sports fodboldekspert, den tidligere Liverpool-profil Jamie Redknapp, var mildest talt ikke imponeret over Özil. Eksperten mener samtidig, at tyskeren kunne lære af Eriksen, som sprudlede i London-derbyet. Redknapp kritiserede blandt andet Özils arbejdsindsats - eller mangel på samme - og roste Eriksens ditto.

- Se Mesut Özil i dag. Han og Eriksen er ret ens spillertyper - luksusspillere - de er den slags spillere, som åbner døren, og du forventer ikke, at de leverer hårdt arbejde, sagde Redknapp i Sky Sports studie efter kampen ifølge Squawka, inden han satte sit store Özil-angreb ind:

- Når jeg så på Özil sammenlignet med Eriksen, var der markant forskel på de to. Arbejdsmoralen og presspillet, tiden, Eriksen brugte på at vinde boldene, og hans omgang med den i åbent spil, var fantastisk, sagde Redknapp.

10.8772277ca.jpg
Manglede magien
Heller ikke angrebsmæssigt var Redknapp imponeret over Özil sammenlignet med den danske playmaker.

- Og i den afgørende ende af banen ønsker du noget magi fra Özil, der kan åbne tingene op, men den kom han ikke med. Jeg har nævnt det før, og Frank Lampard (Sky Sports-ekspert, red.) har nævnt det før. Du kan ikke have folk, der kigger fodbold i et Nordlondon-derby, siger Redknapp.

I det hele taget mener Redknapp, at alt for mange Arsenal-spillere ikke arbejder for føden. Det skal der laves om på.

- Der er alt for mange spillere, der ser komfortable og afslappede ud i den røde og hvide trøje, som ikke fortjener at bære den.

Redknapp mener, at meget få Arsenal-spillere forsøger at bryde den kedelige arbejdsvane.

- Arsenal mangler efter min mening, fem, seks, syv spillere lige nu. Der er flere spørgsmål end svar for Arsenal lige nu.

Özil formåede, den dårlige indsats til trods, at have en afleveringspræcision på 87 procent. Men tyskeren skabte kun to chancer og havde ikke en eneste afslutning i kampen.

Til sammenligning skabte Eriksen fire chancer for Tottenham og havde tre skud på mål. Derudover havde han 11 lange afleveringer frem i banen.

Artiklen fortsætter under billederne
Eriksen

Flest chancer

Eriksen får flotte karakterer
Modsat Özil får Eriksen flotte, flotte karakterer med på vejen af de engelske medier for sin indsats mod Arsenal.

Danskeren får karakterer i den helt høje ende af skalaen.

- Kom med magien, der åbnede Arsenal op ved det første mål. Særligt farlig i gæsternes ende. Pasningsspillet var godt, skriver Independent og giver danskeren syv ud af ti.

Mirror kommer med mindst lige så fine ord om Eriksen.

- Ikke overraskende den mest kreative spiller på banen - med en vis afstand til den næste, skriver Mirror og tildeler danskeren otte ud af ti i karakter.

Daily Mail hæfter sig også ved Eriksens afgørende aktioner.

- Missede en stor chance i 1. halvleg, men spillede en nøglerolle i den euforiske sejr, skriver Daily Mail og giver Eriksen syv ud af ti.

Mediet Metro giver Eriksen fire ud af fem stjerner uden nogen forklaring. Daily Star giver danskeren otte ud af ti for indsatsen mod rivalerne.

Super-kasse af Eriksen:

Zanka sender tydeligt signal med agent-skifte  

Endelig! Efter 22 år har Eriksen og Tottenham håneretten

Superliga-profils gribende historie: Mor rejste - og han så hende aldrig igen