Rødt chok, gigant-afbrænder og tyveri i United-sejr

Dommer Mike Dean kom i centrum med en hård udvisning og en overset offside, da Manchester United ude slog West Ham med 2-0

Mike Dean er 48 år, har dømt internationalt siden 2003 og har over 500 topkampe i fløjten.

Mandag aften var West Hams tilskuere fløjtende ligeglade med hans velvoksne visitkort, da han i stedet trak et andet kort – det røde – op efter 17 minutter af hjemmekampen mod Manchester United.

Modtageren var Sofiane Feghouli, og vel hørte hans tackling på Phil Jones til de hårde af slagsen, men til udvisning var den næppe. 

Døm selv her:

Raseriet på London Stadium var hørligt, mens udvisningen selvsagt gav gæsterne en kæmpe fordel i de resterende 73 minutter.

I resten af første halvleg forvaltede de overtallet skidt. Det blev dog til en dobbeltchance, som det næsten er en underdrivelse at kalde ’gigantisk’.

Zlatan Ibrahimovic slog et indlæg ind foran mål, og fra den anden side af feltet blev bolden igen sendt på tværs af målet af Henrikh Mkhitaryan, før Antonio Valencia og Jesse Lingard fra få meter sparkede henholdsvis lige på keeper Darren Randolph og på stolpen, hvorfra bolden sneg sig langs mållinjen og ind i Randolphs handsker.

16.1.26707011.jpg
I anden halvleg tog José Mourinho konsekvensen af den ineffektive boldomgang og sendte først Juan Mata og siden Marcus Rashford I kamp. Det viste sig at være et klogt træk, for i det 62. minut sendte Phil Jones sidstnævnte af sted med en lang bold, og teenageren snød to mand, før han serverede sin assist for spanieren.

Se hans kølige afslutning her:

Den scoring faldt godt et minut efter, at en anden spanier havde brilleret. Manuel Lanzini havde spillet Michail Antonio fri i feltet, da Valencia hang i offsidefælden, men David de Gea kom kompetent i vejen.

Så søgte Slaven Bilic sit indskiftnings-held. Andy Caroll blev sendt på banen, men et øjeblik senere var det igen Mike Dean og hans linjedommer, der stjal billedet. En ripost ved straffesparksfeltet endte hos Ibrahimovic, som sparkede bolden i mål. Både han og to holdkammerater var klart offside, men scoringen til 2-0 blev anerkendt.

Se dommerfejlen her:

 

Det var svenskerens 12. scoring i 11 kampe, og holdets sjette sejr i træk bringer Manchester United et nøk nærmere et par af rivalerne i den løsrevne Top 6.

Liverpool-manager gav sine spillere et tilbud - ingen tog imod

City overvandt udvisning efter denne benbrækker-tackling

Schmeichel fejrede nytår med rent bur