Rooney får comeback for Everton

Wayne Rooney vender tilbage til sin gamle klub Everton for at spille. Men det er kun for en enkelt kamp

Søndag trækker Wayne Rooney atter en Verton-trøje over hovedet. Men det er kun for at deltage i en hyldestkamp for en anden tidligere Everton-spiller, Duncan Ferguson, som stopper karrieren. (AP/Phil Noble)
Søndag trækker Wayne Rooney atter en Verton-trøje over hovedet. Men det er kun for at deltage i en hyldestkamp for en anden tidligere Everton-spiller, Duncan Ferguson, som stopper karrieren. (AP/Phil Noble)

Det er efterhånden 11 år siden, at dengang 18-årig og meget behåret Wayne Rooney sidst havde Evertons blå trøje på. Dengang var han elsket af Liverpool-klubbens fans. Det er en anden historie i dag.

Men nu skal Evertons fans nok engang bakke Rooeny op, selv om de nok ikke er meget for det på den side af Merseyside-floden. For Manchester Uniteds anfører vender søndag tilbage til 'the Toffees', hvor han skal deltage i en hyldestkamp for den tidligere Everton-bomber Duncan Ferguson.

Se også: Mor afslører: Barcelona-stjerne til England

Af frygt for at den 43-årige, tidligere topscorer får spoleret sin afskedskamp mod spanske Villarreal på Goodison Park af buh-råb og fuckfingre ned mod Rooney, kommer skotten lige med en mindre forsvarstale for den hjemvendte, engelske 'søn'.

- Det er lang tid siden, og han (Wayne Rooney, red.) er en af os. Jeg er sikker på, at får en god modtagelse, siger Ferguson ifølge engelske Daily Mail.

Og der er en særlig grund til, at Ferguson har inviteret Rooney til sin særlige afskedskamp. De havde nemlig ikke kun hilst på hinanden uden for fodboldbanen.

- Jeg spillede med Wayne, da han fik sin debut og scorede to mål Wrexham. Vi havde kemi fra begyndelsen, og han gjorde, hvad jeg bad ham om. Men tre uger senere var det ham, der fortalte mig, hvad jeg skulle gøre, siger Ferguson om Rooneys Everton-debut og første tid i klubben tilbage i 2002.

Premier League - 1. aug. 2015 - kl. 14:20 TV: United i djævelsk reklame for nye dragter

Gode, gamle Ferguson kunne derfor ikke dy sig for at høre sin gamle angrebsmakker, om han igen ville spille med ham. En sidste gang.

- Vi har ikke haft kontakt med hinanden de senere år. Men jeg ville gerne have ham med til den her ham, og jeg er lykkelig for, at han sagde ja til min invitation.

Ferguson og Rooney nåede at spille to år sammen i Everton. Skotten nåede at score 30 gange i 123 kampe for Everton, mens Rooney lavede 15 mål i 67 kampe for klubben.

2 kommentarer
Vis kommentarer