Rooney inden City-brag: Mine fem største øjeblikke

Søndag tørner Manchester United og Manchester City sammen i et vaskeægte derby, og Uniteds anfører kommer her med sine fem bedste minder mod rivalerne

Manchester-derbyet er et af de mere spændende opgør i Premier League - og det er blevet endnu mere intenst, efter City de seneste sæsoner har været en afgørende aktør i kampen om det engelske mesterskab.

Søndag mødes United og City til endnu et derby - en kamp, som de rødblusedes anfører Wayner Rooney glæder sig meget til.

- Det er en kæmpe kamp. Når du spiller for United, så vil man gøre alt for at vinde kampene mod City. Vi vil mere end gerne gøre fansene stolte og give dem noget at smile af, når de møder på arbejde dagen efter. De skal have håneretten over for City-fansene, siger Rooney til Manchester Evening News.

Wayne Rooney har efterhånden selv været en del af flere Manchester-derbys, og på sin egen hjemmeside har han listet de fem største højdepunkter fra rivalopgøret.

1. Saksesparks-scoringen fra 2011

Ikke overraskende er nummer et på listen Rooneys egen fænomenale saksesparks-scoring fra 2011.

- Jeg vidste, at Nani ville sende et indlæg mod feltet, så jeg gjorde mig klar til at heade til bolden. Indlægget fik dog en anden retning, og derfor endte bolden bagved mig. Jeg havde ærligt talt ikke tid til at tænke mig om, så jeg gik efter saksesparket og heldigvis gik den flot ind, siger Rooney.

Udover sit eget magiske mål mindes Rooney også disse fire højdepunkter:

2. Michael Owens overtidsscoring i 2009

Langt inde i overtiden scorede Michael Owen til 4-3 efter City havde kommet tilbage fra 1-3.

- Det var et helt fantastisk øjeblik for Michael og hele holdet. Det er en oplevelse, jeg aldrig nogensinde vil glemme, siger han.

3. Rooney sender United i Wembley-finale i 2010

Angriberen scorede et mål med hovedet efter et Ryan Giggs-indlæg i overtiden i det andet og afgørende opgør i League Cup-semifinalen. Målet sikrede United finaleplads på Wembley.

- Dét at score et afgørende mål i overtiden er altid en speciel følelse - men at gøre det i et derby og tilmed sende dit hold i en finale var endnu bedre.

4. Scholes' afgørende scoring i 2010

Paul Sholes scorede et sent mål mod rivalerne i det 92. minut på Etihad Stadion - et mål som holdt United inde i mesterskabskampen.

5- Van Persies magiske øjeblik i 2012

Robin van Persie scorede et afgørende mål til 3-2 i slutminutterne på frispark mod de regerende mestre fra Manchester City - en scoring, som fik United tilbage i kampen om titlen.

- Robin scorede et meget vigtigt mål, hvor vi fik seks points afstand ned til City. Det var meget vigtigt, udtaler Rooney.

Inden søndagens derby er United på tredjepladsen med 62 point, mens City er at finde en plads under med et point mindre.

12 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere